Vandaag besteld, maandag in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen
Home Verrekijkers & scopes Verrekijkers met afstandsmeter

Verrekijkers & scopes

Verrekijkers met afstandsmeter en hoekcorrectie: voor een nauwkeurig schot

Een richtkijker is een hulpmiddel bestaande uit een stuk optiek met beeld vergrotende eigenschappen. Met een richtkijker ben je in staat om een doel wat ver weg staat beter in beeld te brengen. Vandaar dat een richtkijker veel tijdens de jacht of schietsport gebruikt wordt. De afstand tot aan het doel is immers vaak te groot om goed in het vizier te krijgen. Door het beeld van de schutter te vergroten, is het mogelijk om het schot exacter te plaatsen. Echter is het met een richtkijker lastig om de afstand te bepalen. Daar heb je een afstandsmeter voor nodig. Teveel gedoe? Kies dan voor een verrekijkers met een afstandsmeter, zoals die van Kahles of Swarovski. En deze kijkers hebben tevens een hoekcorrectie voor een nog preciezer schot.

Verrekijkers met afstandsmeter

Een afstandsmeter meet binnen enkele seconden de precieze afstand tot het doel. De afstandsmeter bedien je met een mooi geïntegreerd knopje op de brug van de verrekijker. Door het knopje in te drukken lees je de afstand gemakkelijk af in de lens van de kijker. Naast de jacht kan een verrekijker met afstandsmeter ook heel handig zijn tijdens het golfen of tijdens een wandeling.

Verrekijker met hoekmeter/ correctie

Naast een ultrasnelle afstandsmeting berekent de nauwkeurige EAC-functie de hoekgecompenseerde afstand die afgelegd moet worden. Dit is van belang om nauwkeurigere doelen bij schuine opnamen te verkrijgen, bijvoorbeeld als een doelwit bergopwaarts of bergafwaarts staat. Beide getallen kunnen weergegeven worden in één beeld. Met deze functie kan je je schot beter incalculeren op de betreffende afstand.