Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen
Home Verrekijkers & scopes Verrekijkers voor vogelaars

Vogelkijkers: verrekijkers voor vogelaars en vogelspotting

Als vogelaar heb je behoefte aan een handzame, scherpe en heldere verrekijker. De verrekijker om vogels te kijken (ook wel een vogelkijker genoemd) moet gemakkelijk in gebruik zijn en je een scherp beeld van de vogel geven.

Welke verrekijker je gebruikt voor vogelspotting hangt af van de omstandigheden waarin je er op uit trekt. Houd er rekening mee of je vaak overdag of ook in de schemering gaat vogelspotten. Wanneer je ook regelmatig in de schemering vogels gaat kijken is het aan te bevelen voor een vogelkijker te kiezen met een grotere frontlens diameter. De grootte van de frontlens bepaalt namelijk hoeveel licht in de verrekijker valt. Des te groter de frontlens, des te meer licht in de vogelkijker valt. Over het algemeen geldt dat je voor vogelen een vogelverrekijker wilt hebben die waterdicht is, zodat je geen last hebt van vocht en neerslag. Als vogelaar word je ook wel een (hobby-)ornitholoog genoemd en beoefen je de kunst van de ornithologie (de tak van de zoölogie over de studie van vogels).

WIl je meer informatie over het kiezen van de juiste vogelkijker? Lees dan onze tips in het tipic: 'Waarop moet je letten als je een verrekijker wilt kopen voor het spotten van vogels?'