Nu besteld, maandag in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen
Home Verrekijkers & scopes Verrekijkers voor jagers

Op jacht naar de beste verrekijker voor jagers

Jagers maken intensief gebruik van hun verrekijkers. Vaak worden jachtverrekijkers ook in de vroege ochtend of schemering gebruikt. Dus het is voor jagers heel belangrijk om het schemergetal en de uittredepupil van een verrekijker in de gaten te houden.

Omdat jagers vaak op grotere afstanden kijken is een niet te kleine vergrotingsfactor (8 - 10 x) van belang. Om dan ook nog een hoger schemergetal en een grotere uittredepupil te krijgen kom je al snel uit op verrekijkers met grotere objectiefdiameters van bijvoorbeeld 56 mm uit.

De keerzijde van een verrekijker met een grote objectiefdiameter is dat het gewicht van de verrekijker ook wat groter wordt. Het is dus zeker bij langdurig gebruik belangrijk om het gewicht in de gaten te houden. Een kunststof body kan behoorlijk schelen in het gewicht ten opzichte van bijvoorbeeld een magnesium body.

Waterdichte verrekijkers voor jagers

Een jager in het veld kan wel eens tegen een regenbui aanlopen. Verrekijkers met stikstofvulling zijn waterdicht en kunnen prima tegen een bui. De verrekijkers in de categorie ‘jacht’ zijn allemaal goed bestand tegen water. Ook horen deze kijkers fysiek tegen een stootje te kunnen. Het leven als ‘jachtkijker’ gaat niet altijd over rozen.