Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen
Home Verrekijkers & scopes Outdoor verrekijkers

Verrekijkers voor wandelen en outdoor

Tijdens een wandeling of fietstocht zie je in de verte iets bewegen. Maar wat het is? Met een verrekijker kun je het dier van dichterbij bekijken. Maar welke verrekijker is geschikt om mee te nemen tijdens een wandeling? Daar hebben we simpele criteria voor: een gemiddelde vergrotingsfactor van 8 x of 10 x, waterbestendig en niet te zwaar. 

Wanneer je gaat wandelen of fietsen wil je een lichte verrekijker die je gemakkelijk in je tas stopt en altijd bij je kunt hebben. Omdat je niet weet wat je op welk moment tegenkomt is het verstandig als een verrekijker (spat)waterdicht is.

Een vergroting van 8x wordt door beginnende verrekijker-gebruikers vaak verkozen boven een 10x vergroting. Het is namelijk eenvoudiger om een vast steady beeld te krijgen met een iets kleinere vergroting. Ben je een gevorderd gebruiker, dan kan je natuurlijk profiteren van een hogere vergroting van 10x. Natuurlijk is het zo dat hoe beter een verrekijker is, hoe fijner het beeld. Met onze eigen Eden-verrekijkers laten we zien dat je wat betreft de kwaliteit geen concessies hoeft te doen en toch een gunstige prijs kan betalen.

In het land der blinden….. de monoculair

Alhoewel het niet het eerste is waar je aan denkt, is een monoculair extreem praktisch. Zo’n ‘halve verrekijker’ is natuurlijk een flink compromis. Het lage gewicht, het zeer compacte formaat en de goede prestaties, doen veel mensen kiezen voor een monoculair. Voor veel outdoor-liefhebbers en wandelaars is een monoculair standaard uitrusting in de rugzak.