Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen
Home Verrekijkers & scopes Verrekijkers voor watersport

De beste verrekijkers voor watersport

Natuurlijk kunnen alle verrekijkers gebruikt worden tijdens watersport. Echter sommige verrekijkers zijn specifiek ontwikkeld voor gebruik op het water en geven je een veel betere kijkervaring. Om te beginnen moet een verrekijker voor watersport goed waterdicht zijn. Alle stikstofgevulde kijkers zijn waterdicht.

Dit zorgt er ook voor dat er geen condens aan de binnenkant van de verrekijker gevormd zal worden. Een goede coating van de lenzen zal er eventueel voor zorgen dat waterdruppels snel van het glas ‘aflopen’. Ook is het prettig als de watersportverrekijker een bekleding heeft van materiaal waar je ook met natte handen een goede grip op hebt.

De vergrotingsfactor voor watersportverrekijkers

De vergrotingsfactor van een voor watersport geschikte verrekijker ligt zo rond de 7 – 8 x. Veel groter heeft geen zin omdat de bewegingen van de verrekijker ook versterkt worden. Dit levert een onrustig beeld op. En door het bewegen van een boot is het op het water extra moeilijk om een verrekijker stil te houden. Voor een verrekijker die op het water gebruikt wordt is een korte afstand waarop scherp gesteld kan worden niet heel belangrijk. De verrekijker zal voornamelijk gebruikt worden om de horizon af te speuren. Niet om op 1,5 meter een vlinder te zoeken.