Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Kinderverrekijker kopen? De beste verrekijkers voor kinderen vind je hier

Veel kinderen zijn dol op verrekijkers, misschien had je er vroeger zelf ook wel een! Door het hebben van een verrekijker raken kinderen geïnteresseerd in de natuur en de wereld om hen heen. Een goede kinderverrekijker is veel leuker dan zo'n slechte speelgoedkijker. Met een goede kijker zien ze ook écht de natuur van dichtbij. En je kunt hem zelf natuurlijk ook gebruiken, samen met je kind. We snappen dat een kinderverrekijker niet te duur moet zijn, zelfs zo goedkoop mogelijk. Daarom staan er op deze pagina geschikte kinderverrekijkers voor een vriendelijke prijs.

Waar moet je op letten wanneer je een verrekijker koopt voor een kind?

Wanneer je een verrekijker voor een kind gaat kopen, maar geen speelgoed verrekijker wilt die binnen een dag al kapot is, dan zijn er een aantal dingen om op te letten. Zo is het belangrijk dat de verrekijker niet te zwaar is en goed in een kinderhandje past. Daarnaast wil je natuurlijk wel dat je kind er goed door kan kijken en gemakkelijk met de verrekijker om kan gaan. Ook op deze punten kun je nog letten bij de aanschaf van een kinderverrekijker:

  • Kies een kijker met een vergrotingsfactor van maximaal 8, zodat het beeld niet gaat trillen wanneer het kind er doorheen kijkt.
  • Het is handig als er een tasje bij de verrekijker zit waar je kind de verrekijker in kan opbergen.
  • Draagt je kind een bril? Kies dan voor een kijker met dioptriecorrectie.
  • Kies voor een verrekijker waar een koord aan zit zodat je kind de verrekijker om zijn of haar nek kan dragen.
  • Dakkantkijkers zijn over het algemeen compacter en beter bestand tegen stof dan de porro variant. Dit is daarom de betere keuze voor kinderen.

Bij Knivesandtools vind je compacte, lichte verrekijkers die goed tegen een stootje kunnen. Zo krijgt je kind een echte verrekijker, die ook op latere leeftijd nog goed te gebruiken is. Kies bijvoorbeeld voor de Eden HD 8x32. Deze is geschikt voor kinderen en zeer scherp geprijsd.


4 Producten