Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Leatherman multitools: je kunt niet zonder

Leatherman multitools zijn een begrip geworden en eigenlijk is Leatherman de soortnaam voor een multitool. Liefhebbers willen natuurlijk alleen de echte Leatherman tools kopen. Een Leatherman tool is immers de essentiële uitrusting voor iedereen die wel eens iets te klussen heeft. Een gereedschapskist op zakformaat. Perfect voor professioneel gebruik of voor op de camping! De populairste multitools zijn de Leatherman Wave+, Leatherman Charge TTI+ en de Leatherman Wingman. Voor iedere klus is er wel een Leatherman multitool. Bij Knivesandtools koop je je Leatherman altijd voordelig en je krijgt de beste service en garantie.

Lees meer

96 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Waarom een Leatherman kopen?

Een Leatherman multitool is de perfecte combinatie van handige tools en slim design. Een volledige gereedschapskist die in één hand past. Een Leatherman komt altijd van pas. Of je nou een outdoorliefhebber, tuinman, klusjesman of stagebouwer bent. Of wanneer je gewoon graag goed voorbereid op pad gaat. Daarnaast is een Leatherman een cool (relatie)geschenk. Bij Knivesandtools kan je de Leatherman laten graveren.

Leatherman series

Leatherman Wave Plus

De Leatherman Wave Plus is het meest verkochte model van Leatherman. Waar je voorheen de Leatherman Wave had is dit model in 2018 van een update voorzien. De draadknippers zijn bij de Wave+ vervangbaar en ook de nylon foedraal heeft een stevige facelift gekregen. Hij is nu nog duurzamer waardoor hij nog langer mee gaat.

Leatherman Charge

De Leatherman Charge serie lijkt enorm op de Leatherman Wave. Hij deelt dan ook een hoop van zijn tools met deze multitool. Het verschil is dat de Charge net wat luxer uitgevoerd is. Met name de Leatherman Charge TTi+ is een zeer premium multitool.

Leatherman Free

De Leatherman Free serie is een zeer innovatieve lijn multitools. Leatherman is terug gegaan naar de tekentafel en heeft een paar hele coole features bedacht. Zo gebruikt de Leatherman Free-lijn op een slimme manier magneten om tools open of juist gesloten te houden.

Leatherman Surge

Wanneer je een multitool zoekt voor professioneel gebruik kom je snel op de Leatherman Surge uit. Een grote en robuuste multitool, met veel verwisselbare onderdelen. Je kunt hem zien als de grote broer van de Leatherman Wave.

Leatherman Signal

Ben jij een echt buitenmens? Altijd in de natuur te vinden? Dan is de Leatherman Signal een goede keuze. Voorzien van enkele handige tools als een firesteel, noodfluit en slijper waardoor je iedere situatie in de natuur aankunt.

Leatherman Raptor

De Leatherman Raptor serie bevat onmisbare tools voor ambulanciers, politieagenten en brandweerlieden. Deze reddingsscharen zijn ontworpen om levens te redden. Met glasbrekers, gordelsnijders, kledingscharen en zelfs ringknippers.

Leatherman Skeletool

De Leatherman Skeletool serie is ontworpen om zo licht mogelijk te zijn. Door op veel plekken gaten te boren is het totale gewicht van de tool drastisch verminderd. Hierdoor zijn dit uitstekende multitools voor EDC-gebruik, ofwel: Everyday Carry.

Leatherman zakmessen

Naast uitstekende multitools zijn er ook Leatherman zakmessen. Deze messen zijn in veel gevallen ontworpen in lijn met de multitools van Leatherman. Zo vind je in de Free-serie zakmessen met hetzelfde type handgreep en vergrendeling. Ook in de Skeletool-lijn vind je lichtgewicht zakmessen. Daar zie je duidelijk dat het feitelijk een ‘halve’ multitool is, zonder tang.

Het verhaal achter Leatherman

Het bedrijf Leatherman Tool Group heeft een rijke geschiedenis en maakt producten die ontworpen zijn voor gebruikers. Tim Leatherman is een echte pionier. Hij heeft de eerste Leatherman gemaakt. Het bedrijf is en blijft altijd gevestigd in Oregon, Verenigde Staten. Nadat Tim Leatherman zijn studie had afgerond is hij een reis naar Europa gaan maken. Hij had een goedkope Fiat die telkens kapot ging. Onderweg had hij daar eigenlijk een tool voor nodig die in ieder geval een tang bevatte. Dit bracht hem op het idee om een multitool te ontwikkelen en patenteren. Zo is de eerste Leatherman PST (Pocket Survival Tool) ontstaan. Vanaf toen is het balletje gaan rollen en inmiddels worden er vele honderdduizenden multitools per jaar gemaakt. Leatherman is tegenwoordig synoniem met de term multitool. Iconisch, herkenbaar, onmisbaar.

Leatherman, onverwoestbaar met 25 jaar garantie

De gigantisch sterke Leatherman multitools lijken soms wel onverwoestbaar. Veel mensen hebben een Leatherman gebruikt in bizarre en onverwachte situaties en zelfs die worden moeiteloos doorstaan. Bij Knivesandtools zijn we daarom erg fan van deze degelijke Leatherman tools. Op alle tools zit 25 jaar garantie.

Veelgestelde vragen over Leatherman multitools