Voor 18.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Outdoor & Gear

Beste heggenschaar kopen? Knivesandtools adviseert

Een goede heggenschaar maakt het onderhoud van de tuin een stuk eenvoudiger. Het kaarsrecht of juist vormsnoeien gaat met een vlijmscherpe heggenschaar een stuk eenvoudiger. Kies daarom voor een heggenschaar van een kwalitatieve staalsoort. Ook een degelijke constructie is erg belangrijk. Bij Knivesandtools vind je de beste heggenscharen.

De beste heggenscharen

Iedereen kent dat frustrerende gevoel wel wanneer je botte schaar de te knippen takken simpelweg tussen de schaarbladen plet, in plaats van afknipt. Dan kun je de schaar slijpen of laten slijpen, maar dat is vaak maar een tijdelijke oplossing voor een onoplosbare ontwerpfout waarin er te veel ruimte is tussen de schaarbladen. Juist daarom is goedkoop duurkoop: een goede heggenschaar hoef je minder vaak te slijpen en geeft je veel meer gebruiksplezier. Perfect wanneer je rijen buxusheg of bolbuxussen in vorm knipt.

Een goede handmatige heggenschaar kan sneller zijn dan een elektrische heggenschaar

Wanneer je een goede heggenschaar hebt kan het na een beetje oefening zo zijn dat je sneller knipt dan met een elektrische heggenschaar. Wanneer je een scherpe heggenschaar gebruikt heb je vooral bij coniferenheggen een voordeel boven een elektrische heggenschaar. Tel daarbij op dat je met een handmatige heggenschaar niet hoeft te prutsen met verlengsnoeren of accu’s en je bent een stuk sneller en flexibeler. Ook is het met een handmatige heggenschaar een stuk eenvoudiger om dat ene gemiste takje nog even bij te werken nadat je alles al opgeruimd hebt.

Japanse heggenscharen uit de buitencategorie

In de categorie heggenscharen zijn de Japanse heggenscharen toch wel de absolute topklasse. Uit het land met de eeuwenoude snijd- en smeedcultuur komen natuurlijk de beste snijgereedschappen. Japanse heggenscharen zijn dan ook vlijmscherp en blijven dat ook enorm lang. Een genot om mee te werken.