Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

CRKT Minimalist Drop Point vs Wharncliffe vs Bowie

De CRKT Minimalist-serie is een van de bekendste messenseries. Populair onder liefhebbers van lichtgewichte, minimalistische vaststaande messen. Wat de messen binnen deze serie onderscheidt is de lemmetvorm. In deze versus leggen wij precies uit hoe ze verschillen.

In deze versus vergelijken we de drie populairste messen uit de CRKT Minimalist-serie. De Minimalist Drop Point, de Minimalist Wharncliffe en de Minimalist Bowie.

De overeenkomsten

Allereerst: de overeenkomsten. De meest opvallende overeenkomst is het design van de handgreep met zijn drie kenmerkende vingergroeven. Deze heeft Alan Folts zo ontworpen dat je een goede grip hebt op het mes ondanks het smalle en slanke ontwerp.

Ook de staalsoort delen ze: 5Cr13MoV. Een degelijk, roestvast staalsoort die prima geschikt is voor diverse klusjes in of rondom het huis. De schedes zijn ook hetzelfde. Hiermee draag je het mes met een nekkoord om je nek, of aan je riem, met de meegeleverde riemclip. De lanyard aan het uiteinde van de handgreep is ook bij ieder mes hetzelfde.

De verschillen

Het lemmet:

Wat deze messen onderscheidt is dus echt de lemmetvorm. Deze heeft veel invloed op hoe je het mes gebruikt.

Een droppoint-stijl lemmetvorm is door zijn ontwerp divers inzetbaar. Deze lemmetvorm komt dan ook veel voor en is ideaal voor EDC: every day carry. Waarbij je wordt geconfronteerd met veel verschillende snijtaken.

Een wharncliffe-stijl lemmetvorm heeft een rechte snede. Net als een stanleymes of een schilmesje. Dat maakt deze lemmetvorm beter geschikt voor het schillen van een stuk fruit of het openen van dozen en verpakkingen.

Een bowie-stijl lemmet stamt af van het klassieke Amerikaanse Bowie-mes. Alledaagse taken en het ontweien van wild zijn de voornaamste functionaliteit van deze lemmetvorm. De spitse punt is geschikt voor zeer precieze snijtaken of om door dik materiaal te prikken.

De conclusie

Het hangt dus echt van het lemmet af welke versie van de CRKT Minimalist het beste bij je past. Zoek je een alleskunner? Dan is de Minimalist Drop Point de beste keuze. Geef je de voorkeur aan een rechte snede? Dan is de Minimalist Wharncliffe het meest geschikt. Zoek je een mes met dat er tof uitziet én super functioneel is? Ga dan voor de Minimalist Bowie.

Hoe je het ook went of keert: de looks van het mes spelen ook mee. Want laten we eerlijk zijn, iedereen heeft een smaak en een voorkeur!