Nu besteld, maandag in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen
Home Get smarter Informatie Benchmade Puukko vs Leuku: battle tussen de bushcraftmessen

Informatie

Benchmade Puukko vs Leuku: battle tussen de bushcraftmessen

Benchmade maakt een aantal uitstekende bushcraftmessen. Twee van de populairste opties zijn de Benchmade Puukko 200 en de Benchmade Leuku 202. Beiden met een vergelijkbare oorsprong. Maar wat zijn de verschillen? Wij vergelijken ze voor je.

Overeenkomsten tussen de Benchmade Puukko en Leuku

Beiden hebben ze een Scandinavische herkomst. Zowel het traditionele Puukko-model als het Leuku-model komen uit die regionen. Oorspronkelijk altijd met een houten handgreep natuurlijk. Maar dat is niet per se des Benchmades. Daarom heeft Benchmade gekozen voor een Santoprene-greep. Een beetje rubberachtig, lekker griprijk en supersterk. Zelfs in extreem koude omstandigheden. Zelfs het formaat van die handgreep is gelijk.

Ook hun staalsoort delen ze: CPM 3V. Extreem taai en daardoor bestand tegen de zwaarste omstandigheden. Als laatste worden ze ook beiden geleverd met dezelfde lederen schede met riemlus.

Benchmade Leuku vs Puukko

Verschillen tussen de Benchmade Puukko en Leuku

Lemmetlengte & vorm

Het meest opvallende verschil is natuurlijk de lemmetlengte. De Puukko meet 9,5 cm en is daardoor ook voor fijn houtsnijwerk erg geschikt. Hij heeft een iets spitsere punt voor het precisiewerk.

De Leuku meet 13,2 cm en is daarmee ongeveer een derde langer. Ook heeft hij wat meer ‘buik’ in zijn snede. Met name jagers waarderen dit tijdens het ontweien. Het langere lemmet maakt hem ook iets beter geschikt voor het batoneren van hout.

Welke van de twee kies je?

Ze lijken zo op elkaar dat het een lastige keuze is. Maar wij hebben wel een advies: verwacht je ook een bijl mee te nemen voor het grovere werk? Kies dan de Benchmade 200 Puukko. Ga je voor één tool? Dan kies je de Benchmade 202 Leuku, omdat je die door de grotere lemmetlengte ook voor batoneren en dergelijke kunt inzetten.

2 review(s)
Benchmade Puukko 200 bushcraftmes Greep/lemmet: Santoprene/CPM 3V Lemmetlengte: 9,5 cm Gewicht: 130 gram
€ 153,45 € 167,80

± 1 week

1 review(s)
Benchmade Leuku 202 bushcraftmes Greep/lemmet: Santoprene/CPM 3V Lemmetlengte: 13,2 cm Gewicht: 150 gram
€ 176,95 € 195,50

Op voorraad


Lees meer