Top-10 beste santoku's
In deze top-10 lichten we enkele santoku’s uit die niet in jouw keuken mogen ontbreken. We hebben de mooiste, meest praktische en de populairste santoku’s voor je op een rij gezet! Liever onze gehele assortiment santoku's bekijken? Bekijk hier al onze santoku's
Een santokumes is de Japanse versie van het koksmes. Deze alleskunners hebben door de rechte snede en rug een opmerkelijk uiterlijk. Hierdoor is het lemmet relatief hoog en kan je het mes ook prima gebruiken om ingrediënten op te scheppen. Het woord ‘santoku’ betekent ‘drie kwaliteiten’. Doelend op de drie ingrediënten waar de Santoku wel raad mee weet: vlees, vis en groenten. Ben je op zoek naar een keukenmes met een unieke stijl? Laat je inspireren door deze prachtige santokumessen!
- 1
Eden Classic Damast santoku 18 cm
Het lemmet van dit mes heeft een kern van roestvast AUS-10-staal, met een hardheid van 60 HRC. Om deze kern heen bevinden zich meerdere lagen sierlijk damaststaal. 33 lagen per zijde, om precies te zijn. In totaal gaat het dus, inclusief de kern, om 67 lagen staal! Deze lagen zorgen voor een goede roestbestendigheid en maken het mes hard en tevens flexibel. Door deze combinatie zijn de keukenmessen niet alleen zeer functioneel, maar ook ware blikvangers in je keuken. Het damaststalen lemmet loopt volledig door in de zwarte handgreep, die bestaat uit een composiet van linnen en kunsthars. Door dit materiaal heb je altijd goede grip, ook als het mes nat is.
Op voorraad€ 74,95 - 2
Miyabi 5000FCD santoku 18 cm, 34684-181
Een indrukwekkende santoku, gemaakt in de Zwilling J.A.Henckels fabriek in Seki, Japan. Het mes heeft een kern van FC61-staal, omhult in 48 lagen damaststaal. Dankzij een speciaal hardingsproces, waarbij de messen worden afgekoeld van ongeveer 1000 graden tot -70 graden, is het staal ongelooflijk hard. Ongeveer 61 HRC. De handgreep ziet er ook geweldig uit. Door het zwarte pakkahout voelt de handgreep zeer exclusief aan en dankzij de decoratieve rode ring en de prachtige mozaïekpin, krijgt de handgreep een zeer fraaie uitstraling.
± 3 weken€ 224,00 - 3
Eden Kanso Aogami santoku, 18,5 cm
Deze santoku wordt met de hand gesmeed in Japan. Het is gemaakt van Blue Paper Steel. Blue Paper Steel bevat kleine hoeveelheden chroom en wolfraam. Dat verbetert de eigenschappen van het staal aanzienlijk. Het is hard, maar minder bros dan bijvoorbeeld White Paper Steel. Met een hardheid van 63HRC is dit een extreem hard en vlijmscherp mes. Houd er wel rekening mee dat door deze harde staalsoort het mes gevoelig is voor roest en je geen botjes moet snijden. Het snijden van harde botten kan resulteren in ‘chipping’ van het lemmet. Waarbij stukjes lemmet letterlijk afbreken doordat je te harde ingrediënten snijdt. Het snijden met deze messen vergt dus wat meer attentie, maar ze snijden als geen ander!
± 2 maanden€ 149,00 - 4
WMF Grand Class 1891726032, santoku 18 cm
De WMF Grand Class santoku kenmerkt zich door het luxe, traditionele en tijdloze design. Deze santoku is hierdoor zeer indrukwekkend om mee te werken in de keuken. Daar komt nog bij dat het ontzettend lang scherp blijft. De santoku wordt in Duitsland gemaakt van de beste materialen en heeft een naadloze afwerking. Het lemmet is gemaakt van X50CrMoV15-staal. Dit is een staalsoort die je vaak ziet bij keukenmessen. Dit is simpelweg omdat het goed scherp te slijpen is, lang scherp blijft én een uitstekende roestbestendigheid heeft. De handgreep is gemaakt van POM. Dit is een extreem duurzame kunststof die bestand is tegen alle stoffen en omstandigheden die in een keuken kunnen voorkomen. Het fijnste van deze santoku? Hij is perfect in balans! De WMF Grand Class santoku is een verrijking in elke keuken.
Op voorraad€ 85,49 - 5
Kai Shun Premier Tim Mälzer DM1702 Santoku 18 cm
Deze santoku is ontworpen door top-chef Tim Mälzer. Het lemmet bestaat uit een kern van VG-MAX-staal met een hardheid van 61HRC en is aan de buitenkant voorzien van 32 lagen roestvast damaststaal. Naast het prachtige damaststaal zie je op de bovenkant van het lemmet een ‘hammered finish’. Deze kuiltjes zijn resultaat van het smeedproces waarbij de smit met een hamer het lemmet bewerkt. De grote en ronde handgreep is gemaakt van bruin walnotenhout en ligt erg prettig in de hand.
± 1 maand€ 225,00 - 6
Kai Shun Seki Magoroku Redwood santokumes 0170S
Het Kai Shun Seki Magoroku Redwood santokumes borduurt voort op de eeuwenoude traditionele Japanse vormgeving. Hij is ontworpen door en voor kookliefhebbers. Opvallend is zijn no-nonsense lemmet van roestvast Daido 1K6-staal en houten handgreep. Kai weet als geen ander hoe je een mes maakt. Hierdoor is dit een ideaal mes als je op zoek bent naar een keukenmes met Japanse looks en een roestvaststalen lemmet.
± 1 maand€ 82,50 - 7
Kai Shun Classic santoku, 18 cm
Ook dit Japanse Kai-mes is gemaakt met een kern van VG-MAX-staal en enkele lagen damaststaal. De donkere handgrepen zijn gemaakt van gelamineerd pakkahout. Pakkahout is een erg dichte houtsoort waardoor de handgreep geen vocht of viezigheid opneemt. De traditionele handgreep heeft een asymmetrische D-vorm. Hierdoor is dit mes het meest geschikt voor rechtshandigen. Al kan je het mes ook prima gebruiken als je linkshandig bent.
Op voorraad€ 205,00 - 8
Miyabi by Zwilling 5000MCD Santoku 18 cm, 34388-181-0
De kern van het lemmet bestaat uit keihard MC63-poederstaal. Daar omheen zijn maar liefst honderd lagen damaststaal gesmeed. Door de speciale behandeling van dit staal krijgt ieder lemmet zijn eigen unieke patroon. Het mes is bovendien werkelijk vlijmscherp geslepen, via de traditioneel Japanse Honbazuke-wijze. Voeg hier nog de ongelofelijk sierlijke handgreep van Masur-berkenhout aan toe, en je hebt dit prachtige keukenmes. Een ware parel.
Op voorraad€ 336,99 - 9
Zwilling Pro santokumes met kuiltjes, 38418-181-0
De Zwilling Pro-santoku is aantrekkelijk voor liefhebbers van wat zwaardere messen. Een zwaarder mes zorgt voor stabiliteit tijdens het snijden. Het lemmet heeft ook de handige kuiltjes en loopt in z’n geheel door in de handgreep. De metalen bolster zorgt voor een stevig gewicht maar ook voor een uitstekende balans. Het staal is gehard door het eerst te verhitten tot 1000 graden en vervolgens snel af te laten koelen naar -70 graden! Deze door Zwilling geperfectioneerde techniek staat ervoor garant dat scherpte, duurzaamheid, elasticiteit en roestbestendigheid optimaal zijn.
± 3 weken€ 103,00 - 10
Tojiro DP 3 laags lemmet, santoku 17 cm
De DP3-serie is wat Tojiro noemt hun ‘flagship-series’. En dit mes is weer één van de meest populaire producten uit deze serie. Dit mes dankt zijn naam aan het gelamineerde lemmet dat uit drie lagen staal bestaat. De kern is gemaakt van VG10-staal, met aan weerszijdes 13-chrome roestvaststaal. Deze san-mai smeedtechniek is erg bekend in Japan. De handgreep is ontworpen in westerse stijl en deelt karakteristieken met traditionele Duitse keukenmessen. Dat maakt dit Japanse keukenmes zeer degelijk!
± 3 weken€ 119,00
Geen geschikte santoku gevonden? Bekijk alle santoku's in ons assortiment. Tip: in het filter op de pagina kan je onder andere aanvinken hoe duur, zwaar of lang je santoku mag zijn!