Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Duurste hamburger ter wereld gemaakt met de messen van Knivesandtools

De duurste hamburger ter wereld is van Nederlandse bodem! Wij moesten natuurlijk weten welke messen voor deze luxe creatie zijn gebruikt. Daarom gingen we langs bij maker Robbert Jan de Veen van De Daltons in Voorthuizen. En wat bleek? De line-up van Robbert Jan bestaat uit Eden-messen! Hoewel hij bij het maken van zijn ‘Golden Boy’ koos voor de Miyabi 5000FCD-serie. Wij vroegen Robbert Jan alles over zijn line-up en de duurste hamburger ter wereld.

Luxe messen voor de duurste hamburger ter wereld

De duurste hamburger ter wereld kost maar liefst 5.000 euro. The Golden Boy heeft zijn ontzettend hoge prijs te danken aan luxe ingrediënten. Denk hierbij aan honderd procent Wagyu A5-vlees, kaviaar, king crab, witte truffel en Engelse cheddar van Wyke Farms. Voor die luxe ingrediënten moeten natuurlijk ook luxe messen gebruikt worden. Robbert Jan koos bij het maken van de duurste hamburger voor de Miyabi 5000FCD-serie. “Die messen zijn zo scherp en prachtig dat ze echt eer doen aan The Golden Boy. Ik gebruik de gyutoh voor het meeste werk. Maar voor de groente pak ik mijn nakiri”, zegt hij.

Liefde voor damaststaal

De voorkeur van Robbert Jan gaat uit naar messen van damaststaal. Daar is hij waar fan van. “Damaststaal vind ik ontzettend mooi. Ik ben nu in het bezit van twee complete messensets en ben mijn derde line-up aan het samenstellen. Die derde line-up is de Miyabi 5000FCD-serie.” Hiermee maakte hij de duurste hamburger.

Uit welke messen zijn twee andere line-ups bestaan? “Thuis gebruik ik een line-up van Wüsthof, een heerlijke set om mee te werken. Die heb ik eerst professioneel gebruikt, maar ik ben eigenlijk verliefd geworden op damast messen. Dus er moest een damast line-up komen waar ik professioneel mee kon werken. Ik heb toen de complete line-up van Eden Classic Damast gekocht. Dit zijn super fijne, sterke messen om mee te werken. Ik ben er ontzettend blij mee en gebruik ze nu al twee jaar dagelijks bij De Daltons. Ze zijn na al die tijd nog steeds vlijmscherp!”

Altijd een Deejo mes op zak

Opvallend is dat Robbert Jan ook altijd een Deejo-mes op zak heeft. “Om kwaliteit in mijn keuken te waarborgen zijn al mijn vleesproducten per portie verpakt en sous-vide gegaard”, antwoorde hij toen we hem ernaar vroegen, “Dit werkt super, maar je moet wel altijd de zakjes open maken. Van mijn zusje Dyanne kreeg ik voor kerst een aantal jaar geleden een Deejo-zakmes dat ik hiervoor gebruik. Een heel licht, scherp mesje dat ik in het zakje van mijn mouw op mijn arm draag. Het is ideaal om in de keuken bij je te hebben. Gelukkig voor mij zet mijn zusje deze traditie voort en krijg ik elk jaar een Deejo. Ik heb er nu een stuk of 5. En wees eerlijk, ze zien er toch super uit!”

De Eden Classic Damast-serie waarmee Robbert Jan de Veen in de keuken van De Daltons werkt is exclusief te koop bij Knivesandtools.