Volledige beschrijving
Het Eden Kanso Aogami utilitymes is een echte alleskunner. Dit mes heeft een slank, lang lemmet en is geschikt voor uiteenlopende snijwerkzaamheden. Het lemmet loopt met een boog in een spitse punt. Hierdoor kun je met het mes wiegen voor het versnipperen van voedsel. De punt gebruik je voor het precieze snijwerk. Overal waar een koksmes iets te groot is, klaart dit mes de klus. Of het nu gaat om het snijden van kaas, worst of het fijn snijden van kruiden.
Dit handgesmeed Japans mes met een lemmet lengte van 23 cm is gemaakt van Blue Paper Steel. Blue Paper Steel is White Paper Steel met toevoeging van kleine hoeveelheden chroom en wolfraam. Dat maakt het staal wellicht iets minder traditioneel maar verbetert de eigenschappen. Blue Paper Steel is beter bestand tegen corrosie en chipping dan White Paper Steel, hoewel het zeker geen roestvaste staalsoort is.
De klassieke Japanse greep van ‘red sandalwood’ is asymmetrisch en ligt daardoor geweldig in je hand. De vorm van de handgreep is speciaal bedoeld voor linkshandige personen. Dat wil niet zeggen dat rechtshandigen het mes niet zouden kunnen gebruiken, maar het gebruik is in dat geval iets minder comfortabel.
Let op: het zijn bijzondere messen, dus lees even de productinformatie voor details over deze messen en het gebruik en onderhoud.
Specificaties
Afwerking lemmet | brut de forge | |
Rechts- of linkshandig | linkshandig | |
Type snede | plain edge |
Reviews
Gemiddelde beoordeling
Nieuwste reviews
Nieuwste review
Ray, Den Helder
vrijdag 13 februari 2015
Persoonlijk prefereer ik een full flat ground snijblad voor een keukenmes in tegenstelling tot een semi holle slijping. Aangezien het blad in zjjn geheel redelijk dun geslepen is vormt het geen merkbaar probleem bij het snijden van groenen en dergelijke. Geen "zoekerig" snijgedrag van het mes. De afwerking van het blad oogt goedkoop, de "hamon" is gestraald en het is erg grof afgewerkt. Het dondere gedeelte van het blad vervaagd snel, wat verder geen ramp is. Bij het droog vegen van het lemmet is weerstand merkbaar en irritant vanwege de grove structuur van het lemmet oppervlak, alleen de snede is glad. Ik heb het mes geslepen tot op korrel 10.000 en het behoud wel langere tijd zijn scherpte ten opzichte van de meest doorsnee keukenmessen, wat in dit geval het enige voordeel van dit mes lijkt te zijn. Het houten heft ligt redelijk in de hand, maar naar mijn idee heeft het linker of rechter grip concept geen echte voordelen ten opzichte van een conventioneel heft. Het blad heeft geen krop, wat de slijping en bruikbaarheid van het snijdende gedeelte wat voordeel geeft.
Combideals & accessoires
Op voorraad
Op voorraad
Op voorraad
Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden