Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Outdoor & Gear

Paracord type III

Paracord 550 type III is de volledige naam van het populaire paracord 550. Paracord 550 type III is een onmisbaar stuk touw voor outdoorliefhebbers. Niet zo vreemd, want het is voor vele toepassingen bruikbaar. Paracord 550 type III is het materiaal om lanyards en armbanden van te maken. Op deze pagina vind je ons complete assortiment met paracord 550 type III. 

Wat is paracord 550 type III?

Paracord 550 is een lichtgewicht koord van nylon. De kern bestaat uit zeven strengen met een diameter van circa 4 mm. Zoals je misschien al weet staat 550 voor de trekkracht van 550 pounds (250 kg) waartegen het bestand is. Het is mogelijk om de kern te verwijderen, wat handig is als het touw te dik is waarvoor je het wilt gebruiken. Let er wel op dat de trekkracht daarmee ook minder wordt.

Type III vs. Mil-Spec

Als je je verdiept in paracord, kom je erachter dat er twee soorten paracord 550 zijn: type III en Mil-Spec. Paracord type III is het standaard 550 paracord. Mil-Spec is paracord 550 en voldoet voor de volle 100% aan vastgelegde militaire vereisten. Het wordt vooral gebruikt door militairen en politie-eenheden. Het geheel is iets strakker samengebonden dan normaal paracord, maar desondanks wat soepeler in gebruik.

Knivesandtools paracord 550 type III

Wist je dat we zelf paracord 550 type III hebben laten ontwikkelen? Dat is: Knivesandtools Paracord. Je koopt bij ons, omgerekend per meter, heel goedkoop U.S. made paracord? Wij nemen ons paracord rechtstreeks af bij een U.S. Government Contractor, waardoor jij als klant profiteert van gunstige prijzen. Je koopt dus Amerikaanse kwaliteit voor een lage prijs. We verzenden het paracord bovendien tegen lage verzendkosten en leveren supersnel.