Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Nu besteld, maandag in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Nieuw van Knivesandtools: de verrekijker test

Het uitzoeken van een verrekijker is geen gemakkelijke opgave. Factoren als gebruiksgemak en kwaliteit, maar ook de prijs spelen hierbij een grote rol. Om je te helpen bij het maken van je keuze vroegen wij verrekijker expert Folkert de Boer om onze populairste verrekijkers van de merken Swarovski, Kahles, Steiner, Eden, Leica en Bushnell met elkaar te vergelijken in een verrekijker test.

De verrekijker test

In zijn test heeft Folkert de bovenstaande verrekijkermodellen mee op pad genomen tijdens het vogels kijken. Hierbij beoordeelde hij per kijker de zaken die voor hem belangrijk zijn om er fijn mee te kunnen werken. Over iedere verrekijker schreef hij een verhaal en gaf hij een score op een aantal belangrijke criteria. Deze informatie is op overzichtelijke wijze toegevoegd in de verrekijker test. Benieuwd naar de beoordelingen van de verschillende kijkers? Neem dan snel een kijkje!

Voor alles wat je wilt weten over verrekijkers kun je terecht in ons verrekijkerwoordenboek of lees de expert reviews over Eden verrekijkers.

Folkert de Boer

Folkert is een bekend gezicht in de Nederlandse vogelaarswereld. Hij is nauw betrokken bij Batumi Raptor Count, leidt vogelexcursies voor oa. BirdingBreaks en heeft lang voor Waarneming.nl gewerkt . Al van kinds af aan was Folkert geïnteresseerd in vogels en je zal hem niet vaak zonder verrekijker treffen. Hij zegt: "Vogels kijken is mijn passie. Je kijkt met meer aandacht naar je omgeving waardoor je de natuur meer waardeert. Mijn vader had op vakantie altijd een verrekijker bij zich en heeft zo bij mij de vlam ook aangewakkerd. Ik ben vaak in Georgië voor Batumi Raptor Count, waar elk najaar miljoenen roofvogels overvliegen. Die migreren vanuit hun broedgebieden in het hoge noorden richting het zuiden om te overwinteren. Door ze te tellen krijgen we een beeld van hoe het met de roofvogels gaat."

Expert verrekijker