Nu besteld, maandag in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen
Home Get smarter Informatie Keuzehulp bushcraftzagen: welk formaat zaag heb ik nodig?

Informatie

Keuzehulp bushcraftzagen: welk formaat zaag heb ik nodig?

Als je erop uit trekt met een zaag wil je natuurlijk dat deze compact en licht van gewicht is. Wat precies de eisen zijn, ligt natuurlijk wel aan wat je gaat doen. Moet de zaag mee op een meerdaagse hike? Of ga je het bos in om te bushcraften? Het kan soms best lastig zijn om de juiste zaag voor bushcraft of outdoor te kiezen. Met deze keuzehulp voor bushcraftzagen helpen we je op weg!

Een kleine bushcraftzaag

Bij het hiken of als je beperkte ruimte hebt, wil je het liefst een kleine zaag mee. Compact en makkelijk mee te nemen. Een nadeel: het kost meer energie om te zagen. Je hebt namelijk meer bewegingen nodig om een tak door te zagen dan met een grotere zaag. Onder een kleine zaag verstaan we zagen met een gesloten lengte van ong. 9 t/m 27 cm.

Een medium bushcraftzaag

Wil je het gemak van een wat grotere zaag, maar niet al te veel inleveren op gewicht en formaat? Dan is een tussenmaat perfect voor je! Deze zagen passen vaak nog wel in je rugzak of zijn makkelijk aan je riem te hangen in een foedraal, en hebben nog wel het voordeel dat je efficiënter zaagt dan met een kleine zaag. We gaan hierbij uit van zagen met een gesloten lengte tussen 27 en 45 cm.

Een grote bushcraftzaag

Maakt gewicht en formaat niet zoveel uit? Dan kun je lekker gaan voor een grote zaag. Deze grotere vouwzagen zijn wat minder makkelijk mee te nemen, maar je zaagt er makkelijker grote takken of stammetjes mee, en je werkt efficiënter. We gaan bij deze grotere zagen uit van zagen met een gesloten lengte van minimaal 45 cm.


Lees meer