Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Welk EDC-zakmes moet ik kopen?

EDC-messen zijn de meest verkochte zakmessen uit ons assortiment. We hebben er meer dan 2000! Dan is het soms lastig om door de bomen het bos te zien. Daarom hebben we een paar tips en suggesties om je op weg te helpen met je keuze.

Wat is een EDC-mes?

We beginnen met de term EDC. Dat is een afkorting voor: Everyday Carry. Een mes dat je iedere dag bij je hebt dus. Je gebruikt een EDC-zakmes voor het openen van verpakkingen, het klein snijden van karton of het schillen van ja appeltje. Daarbij zijn er natuurlijk zo nog duizenden toepassingen voor EDC-messen te bedenken.

Een mes kiezen op basis van je omgeving

Vaak stem je het zakmes af op de omgeving waarin je je begeeft. Op kantoor of op straat gelden immers andere normen dan op de bouwplaats of in een magazijn. Je gebruikt je mes dan ook voor verschillende toepassingen. Een mes dat hele dagen karton en tie-rips snijdt moet tegen meer kunnen dan een zakmes dat enkel voor brieven en appeltjes gebruikt wordt.

EDC-messen en de wet

Ook qua wetgeving moet je altijd goed kijken naar het type mes dat je bij hebt. Er moet immers altijd een goede reden zijn om een mes bij je te hebben. Vraag je daarom altijd af: kan ik redelijkerwijs verklaren dat ik dit mes bij me heb. Twijfel je ook maar een klein beetje? Dan kun je beter een meer publieksvriendelijk mes kiezen, of je mes helemaal thuis laten. Verdiep je daarom ook in de messenwetgeving.

EDC-messen met superstaal

Met honderden verschillende messenstaalsoorten zijn er altijd types die boven de rest uitsteken. Staal dat ongelofelijk lang scherp blijft, zodat je bijna nooit hoeft te slijpen. Dat noemen we ook wel superstaal.

Zakmessen die uitgerust zijn met zo’n lemmet van superstaal hoef je dus veel minder vaak te slijpen dan andere zakmessen. Dit betekent voor messen die je intensief gebruik dat je makkelijker een paar weken met een slijpbeurt doet. Voor messen die je minder vaak voor zware taken gebruikt dat het slijpen vrijwel nooit nodig is. Buiten dat zijn er ook superstaalsoorten die extreem roestvast zijn. Ideaal voor maritieme omstandigheden, of voor mensen die aan de kust wonen.

Los van de kwaliteiten van de superstaalsoorten tref je ze ook vaak aan op de betere zakmessen. In veel gevallen een kwaliteitskenmerk, los nog van de prijs. Ook worden soms gelimiteerd uitgaven van bestaande modellen juist voorzien van zo’n superstaalsoort om ze extra bijzonder te maken.

Spreekt een EDC-mes met superstaalsoort jou aan? Dan vind je hier een overzicht van al onze EDC-zakmessen met superstaal.

Budget EDC-messen

Dat EDC-zakmessen niet altijd een vermogen hoeven te kosten bewijzen onze budget EDC-messen wel. Goede messen die je dagelijks bij je kunt hebben, voor erg goede prijzen. Goed als introductie in de zakmeswereld, of voor mensen die simpelweg minder veeleisend zijn en gewoon een goed mes zoeken zonder tierelantijnen.

Overigens zijn er ook genoeg mensen die naast hun prijzige EDC-zakmes ook een budgetmes bij zich hebben. Een zogenoemde ‘beater’. Een voordeliger mes waarmee je minder zuinig hoeft te zijn. Het mes voor de vieze klusjes of de taken waarbij je snel krassen oploopt.

Speciaal voor jou hebben we een selectie goede budget EDC-zakmessen verzameld.

Lichtgewicht EDC-zakmessen voor de grammentellers

Niet iedereen zit erop te wachten om met overvolle broekzakken door het leven te stappen. Dat is wanneer de lichtgewicht EDC-zakmessen van pas komen. Bijvoorbeeld perfect voor mensen die graag gaan hiken.

Mooi aan dit soort ultralichte messen is dat fabrikanten tot het uiterste gaan om ze zo licht mogelijk te maken. Dit opent de deur naar vernieuwende constructies en materialen. Denk aan innovatief gebruik van uitgefreesde titanium greepdelen, of uitdagende combinaties van supersterke kunststoffen met zo compact mogelijke stalen liners ter versteviging.

EDC-messen tot en met een gewicht van 75 gram zien wij als lichtgewicht. Hier vind je alle lichtgewicht EDC-zakmessen

Premium EDC-zakmessen

Wanneer het om de betere EDC-zakmessen gaat kom je al vrij snel in een hogere prijsklasse uit. Bijvoorbeeld bij de premium EDC-messen. Dit soort messen is met meer zorg en aandacht geassembleerd. Bovendien worden vaak nog betere materialen gebruikt en leveren de merken die dit soort messen maken vaak ook buitengewoon goede service.

Wij hebben een ruime verzameling premium EDC-zakmessen voor je verzameld.

Top 10 EDC-zakmessen

Om je nog meer te helpen met je keuze hebben we een top 10 opgesteld met de meest populaire EDC-zakmessen. Stuk voor stuk messen die zich in het dagelijks gebruik ruimschoots bewezen hebben.

Conclusie

We hebben zo al een hoop verschillende EDC-zakmessen voor je op een rijtje gezet. Met een beetje geluk vind je zo al wat je wilt. Nog niet helemaal over je keuze uit? Bekijk dan onze pagina met alle EDC-zakmessen. Hier vind je nog veel meer modellen. Met de filteropties op de pagina kun je nog specifieker kijken welk EDC-zakmes voor jou de perfecte keuze is.

Gerelateerde topics
contact
085 888 28 80Bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur.

Verzendkosten in Nederland

Bestellingen boven de € 50,- gratis verzending.

Bestellingen onder de € 50,- verzendkosten € 3,50.


nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

volg ons
Bezorgen
postnl
budbee
ups
gls
Afhalen
postnl
ups
Betalen
payment-ideal
payment-klarna
payment-bancontactmrcash
payment-visa
payment-mastercard
payment-paypal
payment-sofortueberweisung
NLNederland