Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Vandaag besteld, maandag in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Keuzehulp CRKT zakmessen op formaat en gebruik

CRKT maakt geweldige messen voor onder andere Every Day Carry: dagelijks gebruik. Perfect voor het openen van verpakkingen en heel veel meer! Maar welk mes moet je kiezen? Om de keuze te vergemakkelijken hebben we de meest populaire formaten, prijsklasse en mechanismes voor je op een rijtje gezet.

Kleine CRKT zakmessen

Kleine CRKT-zakmessen zijn ideaal voor wie de voorkeur geeft aan een compact mes. Deze messen hebben een lemmetlengte van onder de 7 cm. Groot genoeg voor veel alledaagse taken zoals het openen van een pakje. Onderschat deze messen niet! Ook zijn deze messen zeer geschikt als backup-zakmes. Voor naast een groter zakmes.


Middelgrote CRKT zakmessen

Middelgrote CRKT-zakmessen hebben een lemmetlengte van rond de 8 cm. Groot genoeg voor af en toe een zwaar klusje, klein genoeg om compact te dragen. Gepaard met een groter lemmet gaat een grotere handgreep. Hierdoor heb je een goede grip op deze messen. Dit zijn dé CRKT-messen voor wie een zakmes zoekt dat divers inzetbaar is.


Grote CRKT zakmessen

Ook grote CRKT-messen zijn er in grote aantallen. Wanneer de twee bovengenoemde formaten niet aan je eisen voldoen, is een groot CRKT-mes de beste keuze. Deze hebben een lemmetlengte van boven de 9 cm. Hier vind je de meest robuuste CRKT-zakmessen voor zwaar gebruik.


CRKT budgetzakmessen

CRKT maakt super populaire budgetmessen. Zoals de welbekende CRKT Squid en Pilar. Deze messen zijn een geweldige bang for your buck. Een goed begin voor je messencollectie of voor als je een werkmes zoekt. Zodat je dure zakmessen tiptop in orde blijven.


CRKT zakmessen met D2 staal

Kies voor een CRKT-zakmes met D2-staal als je van plan bent het mes zwaar te gebruiken. D2-staal is een robuuste, betrouwbare staalsoort dat tegen een stootje kan. Een stuk beter dan de meeste staalsoorten die CRKT vaak gebruikt. Pas wel op met fruitzuren en vocht: D2 is niet helemaal roestvast.


CRKT zakmessen met flipper

Veel CRKT-zakmessen zijn uitgerust met een flipper-openingsmechanisme. Dit is een stukje van het lemmet dat uit de rug van de handgreep steekt. Je opent het mes door de flipper naar achter te “trekken” met je vinger. Net als een lichtschakelaar. Hiermee open je het mes razendsnel!


CRKT zakmessen met Field Strip mechanisme

Deze CRKT-messen zijn voorzien van het door Ken Onion gepatenteerde Field Strip Technology mechanisme. Hiermee haal je het mes binnen een paar seconden eenvoudig uit elkaar om het schoon te maken. Zonder gereedschap. Ideaal wanneer je werkt in een omgeving waar vuil een probleem is. Denk aan militairen, monteurs en jagers.


CRKT zakmessen met Deadbolt vergrendelingsmechanisme

CRKT is een innovatief merk. De Deadbolt-lock is hiervan een voorbeeld. Een van de sterkste vergrendelingsmechanismes op de markt. Het belangrijkste onderdeel van dit mechanisme is de geharde stalen wig die in uitsparingen in het lemmet valt. De bediening is erg eenvoudig: je drukt simpelweg op de grote scharnierschroef (pivot) en laat het lemmet zo sluiten.


CRKT zakmessen met assisted openingsmechanisme

CRKT-zakmessen met een assisted-openingsmechanisme open je snel en gegarandeerd. Deze messen zijn uitgerust met een veer in de handgreep. De veer houdt het lemmet gesloten. Door lichte druk uit te oefenen op de flipper of duimsteun wordt de weerstand van de veer overwonnen. Het lemmet vliegt uit de handgreep. Dit zijn geen automatische messen en daardoor legaal in veel landen.


Alle CRKT messen

Liever even rondkijken tussen al onze CRKT-messen? Dat kan natuurlijk ook. Hier vind je al onze CRKT-messen. Van groot tot klein. Tip: gebruik het filter voor een passende selectie.

 

Terug naar de keuzehulp CRKT-messen