Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Nachtkijker - Verrekijker

Onder slechte lichtomstandighedenis het belangrijk om een zo'n helder mogelijk beeld te krijgen. Kijk dus goed naar de helderheid en het schemergetal.

Het is belangrijk dat er veel licht in de verrekijker valt. Dus een grote frontlens is van groot belang. Een grote frontlens zorgt ook voor een grote(re) uittredepupil. Die is ook van groot belang omdat in de schemering onze pupillen groot zijn. Het is belangrijk dat de uittredepupil minimaal net zo groot is als de menselijke pupil. Dit is voor jongeren en jongvolwassenen maximaal zo'n 7 mm. En doordat ons lichaam met het ouder worden wat minder soepel werkt, voor de wat ouderen onder ons zo rond de 5 mm.

Een geschikte kijker als nachtkijker is bijvoorbeeld een 7x50 kijker. Uiteraard van goede kwaliteit om een zo'n optimaal mogelijk beeld te krijgen. Een mindere kwaliteit van bijvoorbeeld de coating kan van grote invloed zijn op de helderheid van de verrekijker in de praktijk. Ook al zijn de waarden van helderheid en schemergetal gelijk aan die van een goede kwaliteit verrekijker, in de praktijk zal het verschil echt naar voren komen.

Nachtkijkers moeten niet verward worden met restlichtversterkers eninfraroodkijkers. Deze maken gebruik van elektronische beeldversterking. Dit levert de bekende 'vage' beelden op die we kennen van de militaire acties op tv.

Gerelateerde topics
contact
085 888 28 80Bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur.

Verzendkosten in Nederland

Bestellingen boven de € 50,- gratis verzending.

Bestellingen onder de € 50,- verzendkosten € 2,95.


nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

volg ons
Bezorgen
postnl
budbee
ups
gls
Afhalen
postnl
ups
Betalen
payment-ideal
payment-klarna
payment-bancontactmrcash
payment-visa
payment-mastercard
payment-paypal
payment-sofortueberweisung
NLNederland