Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Verlengde retourtermijn t/m 31 januari 2023
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Welke verrekijker is geschikt voor kinderen?

Veel kinderen zijn dol op verrekijkers, misschien had je er vroeger zelf ook wel een! Door het hebben van een verrekijker raken kinderen geïnteresseerd in de natuur en de wereld om hen heen. Je kunt natuurlijk een goedkope speelgoed verrekijker kopen, maar die doen het vaak niet goed en zijn bovendien binnen de kortste keren kapot. Daardoor zal je kind de interesse in de verrekijker snel verliezen. Dus waarom niet gaan voor een echte verrekijker? Voor kinderen is een verrekijker een fantastisch cadeau, zeker als het een ‘echte grotenmensenkijker’ is.

Waar moet je op letten wanneer je een verrekijker koopt voor een kind?

Wanneer je een verrekijker voor een kind gaat kopen, maar geen speelgoed verrekijker wilt die binnen een dag al kapot is, dan zijn er een aantal dingen om op te letten. Zo is het belangrijk dat de verrekijker niet te zwaar is en goed in een kinderhandje past. Daarnaast wil je natuurlijk wel dat je kind er goed door kan kijken en gemakkelijk met de verrekijker om kan gaan. Ook op deze punten kun je nog letten bij de aanschaf van een verrekijker voor een kind:

  • Kies een kijker met een vergrotingsfactor van maximaal 8, zodat het beeld niet gaat trillen wanneer het kind er doorheen kijkt.
  • Het is handig als er een tasje bij de verrekijker zit waar je kind de verrekijker in kan opbergen.
  • Draagt je kind een bril? Kies dan voor een kijker met dioptriecorrectie.
  • Kies voor een verrekijker waar een koord aan zit zodat je kind de verrekijker om zijn of haar nek kan dragen.
  • Dakkantkijkers zijn over het algemeen compacter en beter bestand tegen stof dan de porro variant. Dit is daarom de betere keuze voor kinderen.

Bij Knivesandtools vind je compacte, lichte verrekijkers die goed tegen een stootje kunnen. Zo krijgt je kind een echte verrekijker, die ook op latere leeftijd nog goed te gebruiken is. Kies bijvoorbeeld voor de Eden HD 8x32. Deze is geschikt voor kinderen en zeer scherp geprijsd.

Een kind leren omgaan met een verrekijker

Een verrekijker is super leuk om samen vogels mee te gaan kijken. Dit kan in je eigen achtertuin, maar natuurlijk ook in het bos. Het voordeel van zo’n lichte verrekijker is namelijk dat je hem gemakkelijk meeneemt in je tas en dat je kind er zelf mee kan rondlopen zonder dat deze te zwaar wordt. Bedenk wel dat het even tijd kost om te wennen aan het kijken door een verrekijker. Gelukkig zijn kinderen nieuwsgierig en leren ze snel nieuwe dingen, maar alsnog is het handig om het in eerste instantie niet te moeilijk te maken.

Begin bijvoorbeeld door samen door de verrekijker te kijken naar grote vogels zoals ganzen of zwanen. Later kun je overschakelen op kleinere of sneller bewegende dieren. Vergeet ook niet om een vogelgids mee te nemen zodat jullie samen de verschillende vogels kunnen gaan herkennen. Natuurlijk kost vogels kijken best wat concentratie, en langere tijd stil moeten zijn kan voor kinderen ook best lastig zijn. Door een natuurgebied uit te kiezen waar ook een natuurspeelplaats aanwezig is, kunnen de kinderen na hun verrekijker-avontuur nog even lekker uitrazen.