Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Spotlight: Wicked Edge Cobalt WE64

De Wicked Edge Cobalt WE64 is het nieuwe slijpsysteem in de 60-series van Wicked Edge. Het combineert de draagbaarheid van een Wicked Edge GO-slijpsysteem met het gemak van vastklemmen dankzij de DualCam Vise, een functie die doorgaans alleen te vinden is bij de duurdere modellen van Wicked Edge. Het biedt de snelste slijpervaring die beschikbaar is in de Wicked Edge 60-lijn. In deze spotlight lichten we alle aspecten van dit cobalt-blauwe slijpsysteem uit.

Wicked Edge Cobalt WE64

Eigenschappen van het Wicked Edge Cobalt slijpsysteem

Zoals eerder genoemd is het Wicked Edge Cobalt-slijpsysteem vergelijkbaar met het Wicked Edge Go-slijpsysteem. Net als bij de Go is bij de Cobalt het principe van de Wicked Edge-slijpsystemen tot de basis teruggebracht. Puur de messenklem, de geleidestaafjes met aanpasbare hoek en een combinatieslijpsteen. Meer heb je niet nodig om messen vlijmscherp te slijpen! Er is echter een noemenswaardige uitzondering. De messenklem is namelijk de DualCam Vise. Dit is het klem mechanisme dat je eigenlijk alleen op de duurdere Wicked Edge-modellen tegen komt. Dit maakt het een voordelig slijpsysteem met het gemak van een duurder Wicked Edge slijpsysteem.

Wicked Edge Cobalt Dual Cam Vise©

De DualCam Vise-klem is ontworpen voor snelheid, gebruiksgemak en om verschillende stijlen lemmeten goed vast te klemmen. De klem heeft drie ‘vingers’ ten opzichte van de massieve klem die de oude Wicked Edge-slijpsystemen hebben. Hierdoor is de klem flexibel waardoor hij verschillende lemmeten uitstekend vastklemt. Zelfs vlak geslepen en taps toelopende lemmeten houdt deze klem stevig vast. Het vastklemmen van het mes is ook erg gemakkelijk dankzij de hendel die je eigenlijk alleen bij de duurdere Wicked Edge-slijpsystemen tegenkomt.

Wicked Edge Cobalt WE64 angles
Wicked Edge Cobalt WE64 slijpen

Wicked Edge Cobalt slijpstenen

Bij de Wicked Edge Cobalt krijg je twee dubbelzijdige diamantslijpstenen in 200/600 grit. Dit zijn Amerikaanse korrelgroottes, ze zijn fijner dan je van Japanse stenen met hetzelfde getal gewend bent. De 200-kant is goed voor het voorslijpen van botte messen. Met deze diamantslijpsteen herstel je razendsnel de snede van je mes. De 600-kant verfijnt de snijkant. Eventueel kun je het slijpsysteem uitbreiden met andere Wicked Edge-slijpstenen.

Hoe gebruik je de Wicked Edge Cobalt?

Klem het mes gecentreerd in de Dual Cam Vise vast. Bepaal vervolgens de slijphoek waarin je het mes wilt slijpen. Beide geleidestaafjes zijn traploos in hoek te verstellen. Van ongeveer 13 graden tot en met 31 graden afhankelijk van de hoogte van je mes. Je draait het knopje los en schuift hem gewoon door het profiel. Met een stift markeer je de snede om vervolgens de juiste hoek te vinden. Lees hier meer over slijphoeken en hoe je de slijphoek bepaalt met de stifttruc. Plaats vervolgens de slijpstenen op de geleidestaafjes en haal de grove zijde van de slijpstenen om en om langs beide zijden van de snede. Ga daarna over op de fijnere zijde van de slijpsteen. Als de slijphoek goed is ingesteld, is ongeveer 10 tot 20 keer per zijde voldoende om een vlijmscherp resultaat te behalen!

Wicked Edge Cobalt slijpsysteem

Deze samenstelling en nieuwe features maken dit tot een heel interessant Wicked Edge-slijpsysteem. Vooral als je de meeste Wicked Edge-slijpsystemen wat te prijzig vindt, maar je de kwaliteit van een Wicked Edge-slijpsysteem wel waardeert. De Wicked Edge Cobalt WE64 is beschikbaar bij Knivesandtools!