Vandaag besteld, maandag in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Outdoor & gear

Primus gasbranders: voor elk avontuur

Primus

In het assortiment van Primus vind je een groot aanbod branders. De diversiteit van de branders zit voornamelijk in de grootte, of de brander opbouwvaar is en de brandstof(fen) waarop de brander werkt. Er zijn branders die enkel op gas werken en branders die op gas en vloeibare brandstoffen (zoals benzine, diesel of kerosine) werken. 

Gascontainers mogen niet in het vliegtuig worden vervoerd en in sommige landen kan het moeilijk zijn om de juiste gastank te vinden. In dat geval is een brander die ook werkt op andere brandstoffen een goede keuze. Dit is tevens een voordeel bij extreem lage temperaturen. Wanneer de temperatuur ver onder nul daalt, daalt de druk in de gascontainer. Dit zorgt voor een beperkte gasefficiëntie. Het Primus wintergas werkt tot temperaturen van -22° C. Wanneer de temperatuur naar verwachting nog verder zal dalen, is vloeibare brandstof de beste keuze. Daarnaast is het overgrote deel van de Primus branders voorzien van een vonkontsteker. Een zogeheten piëzo-ontsteker. Door deze ontsteker kan je de waakvlam door middel van één druk op de knop aansteken. Wanneer je kiest voor een gasbrander zonder piëzo-ontsteking, gebruik je een handaansteker om de gasbrander aan te steken.

Let op: alle Primus branders worden geleverd exclusief brandstof.

Over Primus

Bij Primus hebben ze de ambitie om buitenliefhebbers de vrijheid te bieden tijdens elk avontuur. Of je nu de hoogste bergen gaat beklimmen of kiest voor een eenvoudige wandeling in het bos, een picknick op het strand of elke andere buitenactiviteit. Hoe je reis er ook uit gaat zien, er is altijd een Primus brander die past bij al je wensen.

Om deze reden hebben ze bij Primus de afgelopen 125 jaar gewijd aan het ontwikkelen en perfectioneren van kookapparatuur voor buitenliefhebbers. Zodat jij een uitrusting bij je hebt van de hoogste kwaliteit en waar je op kan vertrouwen, zelfs tijdens extreme omstandigheden.

Elk product moet dezelfde strenge test ondergaan voordat ze de fabriek verlaten. Ze worden gecontroleerd op lekken en aangestoken om te kijken of ze branden zoals dit zou moeten. Dit kan betekenen dat er mogelijk lichte dofheid rond de brander te zien is. Dit laat zien dat het product is getest en in perfecte staat verkeert. Dit wordt ‘Exploration Ready’ genoemd. En als bewijs dat je brander getest is, is de brander voorzien van een ‘Exploration Ready’ hanger. Ondertekend door de persoon die de brander getest heeft.