Vandaag besteld, maandag in huis Gratis verzending vanaf €50 Extra lange bedenktermijn t/m 31-01-2021
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen
Home Outdoor & gear Optimus Optimus Polaris Optifuel gasbrander, ook voor andere brandstoffen 8019229

Optimus Polaris Optifuel gasbrander, ook voor andere brandstoffen 8019229

0 review(s)
€ 159,00 € 189,95
-16%
JE BESPAART € 30,95
Artikelnummer: OT8019229

± 2 weken

Product staat in bestelling. Levertijd is een indicatie. Houd rekening met vertraging.

Volledige beschrijving

De Optimus Polaris Optifuel is een krachtige en veelzijdige gasbrander waarmee je overal ter wereld uit de voeten kunt. Niet alleen werkt hij op standaard gasflesjes, je kunt ook een onder druk gezette fles met vloeibare brandstof gebruiken. Klinkt ingewikkeld? Is het niet. Gewoon een stevige fles (los verkrijgbaar) waarin je kerosine, wasbenzine of diesel doet. Je schroeft de meegeleverde regelaardop op de fles en pompt hem op zodat hij onder druk staat. Zo kun je zelfs wanneer het kouder dan -20°C gewoon koken.

Je gebruikt de Polaris Optifuel tijdens het hiken of kamperen voor het koken van water of het bereiden van een maaltijd. Door zijn riante formaat wanneer hij uitgeklapt is kun je hem ook tijdens het barbecueën gebruiken voor het warmhouden van een saus of tijdens het caravankamperen als extra gaspit. Door de mogelijkheid vloeibare brandstof te gebruiken is de Polaris Optifuel ook een populaire kandidaat voor bergbeklimmers en arctische avonturiers.

De Optimus Polaris Optifuel is erg krachtig. Hij levert een vermogen van wel 4200 Watt! In de praktijk betekent dit dat je afhankelijk van de hoogte, omgevingstemperatuur en omstandigheden binnen 4 minuten tijd een liter water aan de kook hebt. Daarvoor heb je natuurlijk brandstof nodig. Hij is voorzien van een EN417-vatting. Dat is de standaard schroefvatting die je op vrijwel alle kleine gastankjes vindt. Als maximum geldt dat hij werkt op gasflesjes tot 450 gram.

Wil je koken in koude omstandigheden? Dan heeft de Optimus Vega de oplossing. Vanaf -0°C ontbrandt het gas namelijk veel lastiger. Hiervoor kun je simpelweg de gasfles op zijn kop neerzetten. Hiertoe heeft Optimus de gasaansluiting voorzien van twee uitklapbare pootjes waardoor de tank netjes rechtop blijft staan. Zo kun je blijven koken, tot -20°C aan toe.

Nog kouder? Dan kun je een losse brandstoffles van Optimus aanschaffen waarin je kerosine, wasbenzine of diesel doet. Ook wanneer je de Polaris meeneemt tijdens een vliegvakantie is dit een goede optie. Een gasfles mag je namelijk niet meenemen het vliegtuig in. De lege brandstoffles van Optimus wel. Wanneer een standaard gasflesje op de plaats van bestemming dan onverhoopt niet te vinden is, kun je vaak toch een van de andere brandstoffen vinden.

Bij de Optimus Polaris Optifuel zit ook een buigzaam aluminium windscherm. Deze plaats je rond de brander om wind de pas af te snijden en zo efficiënt te kunnen koken. Zeker in de bergen bij lagere temperaturen merk je hoe groot de invloed van de wind is.

Optimus staat voor kwaliteit. Om die kwaliteit te waarborgen testen ze sommige modellen in de fabriek zodat ze zeker weten dat je een perfect werkend product ontvangt. Dit betekent wel dat de brander dan al gebruikssporen en verkleuring van metaal laat zien. Dit is normaal en juist een teken van de kwaliteit die Optimus wenst te leveren.

Ook krijg je een eenvoudige draagtas bij de Optimus Polaris Optifuel. Hierin past de brander samen met het windscherm.

Let op: deze brander werkt (los van de apart verkrijgbare brandstoffles) enkel en alleen op EN417-gasflessen. Campingaz gebruikt een andere standaard. Dit product wordt zonder gasfles geleverd. Bij de brander zit een meertalige gebruiksaanwijzing met veiligheidstips. Wij raden aan deze door te lezen voor gebruik.

Specificaties

Merk Optimus
Land van herkomst Taiwan
Garantie op materiaal- en fabricagefouten 2 jaar
Terug

Optimus Polaris Optifuel gasbrander, ook voor andere brandstoffen 8019229

Specificaties

Algemeen

Merk Optimus
Land van herkomst Taiwan
Garantie op materiaal- en fabricagefouten 2 jaar

Materiaal

Materiaal aluminium, roestvaststaal, messing

Afmetingen & gewicht

Gewicht 335 gram
Hoogte in gebruik 8 cm
Lengte in gebruik 46 cm
Breedte in gebruik 13.4 cm

Features & functies

Inklapbaar ja
Brandstof gas, diesel, kerosine, wit gas
Ingebouwde ontsteker nee
Gasregulator ja
Type gasbrander, vloeistofbrander
Geschikt voor vrieskou ja
Vermogen 4200 watt

Leveringsomvang

Incl. brandstof nee
Inclusief windscherm, transporttas
Geïntegreerde reinigingsnaald ja

Prestaties

Brandtijd per 100g gas 25 minuten
€ 159,00 € 189,95

± 2 weken

Product staat in bestelling. Levertijd is een indicatie. Houd rekening met vertraging.

0 review(s)