Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Zaklampen & batterijen

CR123A batterijen: compacte batterijen met lange levensduur

CR123A-batterijen zijn relatief compacte lithium batterijen die niet oplaadbaar zijn. Een groot voordeel van dit type batterijen is dat ze erg lang goed blijven. Je kunt dan ook gerust een voorraadje inslaan zodat je altijd wat achter de hand hebt. 

CR123A-batterijen (ook wel CR123 genoemd) zijn ideaal voor kleinere zaklampen die deze batterijen ondersteunen, maar zijn vooral handig bij incidenteel gebruik. Denk aan een fotocamera op vakantie of een zaklamp voor noodgevallen. 

Duracell CR123A batterijen: topkwaliteit voordelig geprijsd

Wij verkopen uitsluitend topkwaliteit CR123A batterijen van Duracell. Door groot in te kopen kunnen wij ze voordelig aanbieden: los of in voordelige setjes. 

Oplaadbare CR123A batterijen

Naast de gewone CR123A-batterijen zijn er ook oplaadbare varianten. Deze zijn bekend onder de naam RCR123A, RCR123 en 16340. Jarenlang hebben wij deze accu’s afgezworen, vanwege de maximale stroomsterkte die deze accu’s leveren. Voor veel moderne lampen is dit onvoldoende. Bovendien bestond er bij de verkrijgbare modellen onduidelijkheid over de herkomst van de cellen.

Inmiddels heeft Fenix enkele zeer betrouwbare 16340-accu's op de markt gebruikt. De capaciteit van deze 16340's ligt lager dan een niet-oplaadbare CR123A, maar het geleverde voltage ligt hoger. Hierdoor haal je in sommige lampen ook een hogere lichtopbrengst. Let wel: wil je zo’n accu gebruiken, kijk dan even goed of het apparaat wel uit de voeten kan met desbetreffende accu. Niet elk apparaat kan het extra voltage aan, wat schade tot gevolg kan hebben. Dit wil je uiteraard voorkomen.

Liever een grotere accu in je zaklamp?

Er zijn veel zaklampen die uitstekend werken op 18650-accu's. Deze zijn ongeveer zo groot als 2 CR123A batterijen, maar bevatten veel meer energie dan 2 oplaadbare CR123A batterijen. Kan je zaklamp een 18650 aan en gebruik je de lamp regelmatig? Dan is een 18650 accu een uitstekend alternatief.