Het vleesmes uit de 45-Layer Damascus-serie van Sakai Takayuki. Het mes, ook wel sujihiki genoemd, heeft een lemmetlengte van 24 cm. Naast het snijden van vlees is het mes ook uitermate geschikt voor vis.
Over de 45-Layer Damascus-serie:
De messen van Sakai Takayuki worden met de hand gemaakt én geslepen in Japan. Zo ook deze 45-Layer Damascus-serie. Klassieke Japanse keukenmessen met een damaststalen lemmet en een magnoliahouten handgreep. Vlijmscherp, vederlicht en zeer stijlvol.
Damaststalen lemmet met gehamerde bovenkant
De keukenmessen uit de serie zijn voorzien van een lemmet met een kern van Zweeds staal. Daaromheen zijn de lagen damaststaal gevouwen. De bovenkant van ieder lemmet is gehamerd, ook wel tsuchime genoemd. Een fraai ogende combinatie, die bovendien een functionele eigenschap heeft: dankzij de gehamerde bovenkant blijven de snijwaren minder aan het lemmet kleven.
Achthoekige handgreep van magnoliahout
De 45-Layer Damascus-serie is voorzien van een magnoliahouten handgreep. Deze handgreep heeft de traditioneel Japanse, achthoekige vorm. Al eeuwenlang gebruikt men deze handgreepvorm en dat is niet voor niets. Het ligt prettig in de hand en de grip is uitstekend, zelfs als de handgreep nat is.
Vlijmscherp en vederlicht
Zoals Japanse traditie betaamt, wordt ieder mes met de hand geslepen en vlijmscherp geleverd. Mede dankzij de relatief hoge hardheid van 60 HRC blijft de scherpe snede lang behouden. Met dank aan het smalle lemmet en de magnoliahouten handgreep is ieder mes bovendien erg licht. Makkelijk te hanteren voor het beste snijresultaat!