
Ontvang een Restaurant Dinercheque t.w.v €20,-
Bij een order vanaf €50,- aan keukenproducten
Bekijk hier de actie voorwaardenVolledige beschrijving
Dit Robert Herder Edwin Vinke's special fileermes heeft een stug, slank lemmet dat taps toeloopt naar de punt. Hiermee kan je perfect zijdelings snijden. Het gebogen handvat ligt perfect in de hand.
Qua staalsoort heeft Robert Herder gekozen voor roestvast staal. Lekker makkelijk, weinig onderhoud. De handgreep is gemaakt van walnoothout. Het donkere hout is fijn van structuur en vaak mooi getekend. Dit mes kan niet in de vaatwasser.
Ontstaan vismessen Edwin Vinke
Edwin Vinke is de chef-kok van restaurant De Kromme Watergang. Hier serveert hij veel verschillende soorten vis. Het fileren van de vis doet Edwin zelf. De messen waarmee hij dat deed konden naar zijn idee beter. Daarom ging hij met de kleindochter van Robert Herder om te tafel zitten.
De messen zijn gebaseerd op Japanse messen. Echter snijden de Japanners met wat grotere messen. Het ontwerp van deze messen is kleiner omdat we hier kleinere vissen hebben. Met deze messen hebben Robert Herder en Edwin Vinke de Japanse messen teruggebracht tot een kleine vorm. Aan de serie is meer dan een jaar gesleuteld, maar het resultaat mag er zijn!
Specificaties
Afwerking lemmet | gepolijst | |
Rechts- of linkshandig | symmetrisch | |
Type snede | plain edge |
Op voorraad
Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis