Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Bouwkwaliteit - Verrekijker

Het lijkt voor de hand te liggen alleen te letten op de optische kwaliteit van een verrekijker. En natuurlijk is die ook ontzettend belangrijk. Maar ook de mechanische bouwkwaliteit is heel erg belangrijk. Ten eerste heeft deze ook direct invloed op de optische eigenschappen. Zie collimeren.

Maar het is ook van belang dat een kijker niet onmiddellijk sneuvelt als hij een keer een tikje krijgt. Of dat hij bij de eerste druppel regen een mistig beeld laat zien. De scherpstelling van een verrekijker moet ook mechanisch goed werken om nauwkeurig te functioneren en prettig aan te voelen.

Afdichting voor stof is belangrijk omdat stof in de verrekijker een slechte invloed op de beeldkwaliteit heeft. En je koopt een kijker niet om hem alleen onder optimale omstandigheden te kunnen gebruiken.

Bedenk goed dat het uiteindelijk de bouwkwaliteit en niet de optische kwaliteit van een verrekijker is die bepaalt hoe lang hij meegaat. Als er problemen ontstaan met een verrekijker dan is de bron meestal een mechanisch probleem. Uiteraard kan het resultaat wel een optische verslechtering van de verrekijker zijn.

Kortom, let bij de aanschaf ook op de bouwkwaliteit. De reputatie van een merk is een indicatie en natuurlijk ook de garantie die gegeven wordt. Als een fabrikant het aandurft een lange garantie te geven dan zal hij niet al zijn kijkers terug willen zien met problemen!

Onze eigen Eden Quality verrekijkers worden standaard met 25 jaar garantie geleverd.

Gerelateerde topics
contact
085 888 28 80Bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur.

Verzendkosten in Nederland

Bestellingen boven de € 50,- gratis verzending.

Bestellingen onder de € 50,- verzendkosten € 3,50.


nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

volg ons
Bezorgen
postnl
budbee
ups
gls
Afhalen
postnl
ups
Betalen
payment-ideal
payment-klarna
payment-bancontactmrcash
payment-visa
payment-mastercard
payment-paypal
payment-sofortueberweisung
NLNederland