Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Morakniv houtsnijmessen: traditie en kwaliteit voor een goede prijs

Morakniv houtsnijmessen zijn gebaseerd op de oude Zweedse traditie van het houtsnijden. Ze hebben voor iedereen een passend mes om hout mee te snijden: linkshandigen, rechtshandigen en kinderen. Liever een Wood splitter? Ook dit type mes vind je in deze serie!

Lees meer

22 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Kenmerken van Morakniv houtsnijmessen

Het geheim van Mora’s houtsnijmessen zit hem in de lemmeten. Die maken ze van gelamineerd staal. Een kern van hard staal dat goed scherp blijft, gelamineerd tussen twee lagen zachter staal voor de stevigheid. En dat voor een indrukwekkend lage prijs. Wat kun je nog meer wensen?

Morakniv houtsnijmes: het lemmet

Gelamineerd staal zegt niets over het staalsoort van het lemmet, maar over de wijze waarop deze gemaakt is. De kern van hard staal kan bestaan uit koolstofstaal of roestvast 12C27-staal. Het voordeel van koolstofstaal is dat het lekker taai en goed scherp te slijpen is. Belangrijk om te onthouden is dat koolstofstaal niet volledig roestvast is en na verloop van tijd een patina creëert. Berg het mes daarom droog en schoon op. Zijn puntige vorm stelt je in staat tal van verschillende bewerkingen te doen. Het roestvaste 12C27-staal is wel corrosiebestendig en is makkelijk te slijpen. Het mes heeft weinig onderhoud nodig en is erg duurzaam.

Kijk bij het kopen van een houtsnijmes kritisch naar de snede. De messen zijn te krijgen met zowel een 1-zijdige als 2-zijdige snede. Welke snede je kiest hangt af of je mes kiest die met beide handen gehanteerd kan worden of door één.

Morakniv houtsnijmes: de handgreep

De handgreep is gemaakt van hout of polypropleen. De ronde vorm van de handgreep zorgt ervoor dat je bewerkingen met het mes kunt uitvoeren die je met een normaal mes niet lukken. Dankzij het ontwerp van de handgreep heb je perfecte controle over het mes en kan je ingewikkelde bewegingen maken.

Morakniv houtsnijmes: de schede

In de eenvoudige kunststof schede draag je het mes aan je riem. Liever los in de tas? Dan snijd je de riemlus er net zo makkelijk zelf vanaf.