Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Nu besteld, maandag in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Nieuw bij Knivesandtools: Lodge!

In ons assortiment vind je vanaf nu ook gietijzeren koekenpannen, Dutch Ovens en kookaccessoires van Lodge! Deze pannen worden al sinds 1896 gemaakt in South Pittsburg, Tennessee. De hoogwaardige pannen van Logde worden nog steeds geproduceerd in Amerika. In een gietijzeren pan van Lodge maak je binnen no time heerlijke geroosterde groente, het perfecte stukje vlees of een lekker brood. Het gietijzer houdt de warmte namelijk perfect vast en verdeelt het evenredig over de pan. Bovendien zijn de pannen van Lodge gemaakt om je hele leven (of langer) mee te gaan. Gietijzer kan tegen een stootje en kan iedere hittebron aan.

Gebruik je pan overal

Het mooie van gietijzer is dat het op iedere hittebron te gebruiken is. Zet je Dutch Oven bijvoorbeeld in de kolen van je kampvuur voor een perfecte stoofpot. Gebruik hem thuis op je gaspit. Of zet hem in de oven. De pannen van Lodge werken zelfs op inductie! Zo’n gietijzeren pan voelt zich overal thuis. Je kunt er dus alle kanten mee op!

Makkelijker dan je denkt

Je denkt misschien dat zo’n gietijzeren pan veel onderhoud vergt. Maar dat valt reuze mee! De pannen van Lodge worden in de fabriek al behandeld, waardoor je er thuis meteen mee aan de slag kunt. Even afspoelen, afdrogen en je kunt gaan koken. Met elk gebruik wordt je gietijzeren pan beter! Door met olie te koken, creëer je namelijk een natuurlijke anti-aanbaklaag. Zure etenswaren of te hard schrobben kunnen deze laag wel wat aantasten. Door je pan af en to opnieuw te behandelen, garandeer je dat deze een leven lang meegaat. Dit doe je met Seasoning Spray. De pan even afwassen, een laag Seasoning Spray erover spuiten, de pan in de oven leggen en een uur laten bakken. En je pan is weer klaar voor gebruik!

Bekijk hier alle pannen en accessoires van Lodge.

Bekijk hier hoe de pannen van Lodge gemaakt worden: