Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Verlengde retourtermijn t/m 31 januari 2024
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Nieuw: Kai Special Edition 2018-sets

Kai is klaar voor de feestdagen en daarom brengt het wereldberoemde Japanse keukenmessenmerk ook dit jaar enkele exclusieve sets op de markt. Er zijn vanaf nu vier Special Edition 2018-pakketten te verkrijgen, waarvan de oplage beperkt is. Stuk voor stuk zijn deze setjes bijzonder leuk om cadeau te geven. Of om zelf te houden, natuurlijk. En onthoud: ze zijn alleen dit jaar beschikbaar! We vertellen je graag meer over deze in het oog springende combi’s.

Kai Shun Nagare x snijplank

Een goed koksmes en een stevige snijplank: meer heb je eigenlijk niet nodig om te beginnen met koken. Hieruit bestaat deze Special Edition 2018-set dan ook. Je ontvangt een koksmes van 20 cm uit de Shun Nagare-lijn van Kai en een fraaie eikenhouten snijplank.

Sommige keukenmessen mag je eenvoudigweg niet in je keukenlade wegstoppen, ze móéten gewoon gezien worden. Een beter voorbeeld dan de Shun Nagare-serie is wat ons betreft ondenkbaar. Het samenvlechten van VG2- en VG10-staal tot een 72-laags damastlemmet waar de vonken vanaf spatten is namelijk pure kunst.

Het koksmes uit deze set ziet er niet alleen beeldschoon uit, het snijdt ook nog eens fantastisch. Door de staalhardheid van 61 HRC kan het mes namelijk extreem scherp geslepen worden. Samen met het koksmes ontvang je een eikenhouten snijplank. Zo heb je meteen een handige basisset in huis, waarmee je groente, vlees en vis te lijf kunt gaan.

Kai Shun Nagare-koksmes met houten snijplank

Kai Shun Classic x BBQ Chicken Spice Mix

Dit is een pittig setje! Het Kai Shun Classic trancheermes is werkelijk vlijmscherp geslepen en snijdt met minimale inspanning door iedere rollade of kalkoen. De sterke VG-MAX-kern van het lemmet wordt bekleed met 32 lagen wonderschoon damaststaal.

De te snijden kalkoen (of kip, wat je wilt) kun je dankzij deze set op smaak brengen met de originele BBQ Chicken Spice Mix van Ingo Holland. Deze Duitse sterrenchef staat bekend als ware kruidenexpert. Kalkoen met kerst saai? Met deze kruiden smaakt hij anders en beter dan nooit tevoren!

Kai Shun Classic-trancheermes met BBQ Spice-kruiden

Kai Shun Tim Mälzer x kookboek Neue Heimat

Als je de Duitse taal enigszins machtig bent, is dit een ontzettend leuke giftset! Je ontvangt een prachtig 20 cm lang koksmes uit de Kai Shun Premier Tim Mälzer-serie - ontworpen door de Duitse tv-kok Tim Mälzer - en een kookboek van diens hand.

Over het koksmes hoeven we weinig meer te vertellen waarschijnlijk, dit is onderhand al een klassieker. Een vlijmscherp en prachtig damaststalen lemmet, dat bovendien deels gehamerd is. Kwaliteit zoals alleen Kai die kan leveren.

Het kookboek behoeft daarentegen wellicht meer toelichting. Het is, zoals gezegd, geschreven door de Duitse televisiechef Mälzer. Het kookboek draagt de titel “Neue Heimat”, dat verwijst naar de steeds meer internationaal georiënteerde Duitse keuken. Geen haute-cuisine met allerlei exotische producten, maar originele gerechten die aan iedere hobbykok besteed zijn.

Kai Shun Premier Tim Mälzer-santoku en het kookboek Neue Heimat

Kai Shun Wasabi x 3

Niet één, niet twee, maar liefst drie prachtige keukenmessen uit de stijlvolle en strakke Wasabi-serie. Met deze driedelige messenset kun je bijna iedere snijtaak in de keuken aan. Met het 20 cm lange koksmes snij je bijvoorbeeld vlees en vis, terwijl je met de universeelmessen van 10 en 15 cm de kleinere snijtaken uitvoert en bovendien kunt schillen.

De Wasabi-serie van Kai kenmerkt zich door het extreem dun uitgeslepen lemmet van Daido 1K6-staal. Een flexibele en zeer roestvaste staalsoort, die erg goed te slijpen is. Hieraan draagt ook het ontbreken van een krop bij, waardoor je tijdens het snijden bovendien de gehele snede kunt gebruiken. De messen hebben een handgreep die bestaat uit een bamboepoeder/polypropyleen-combinatie. Kortom: Japanse topkwaliteit voor een zeer betaalbare prijs.

Kai Shun Wasabi driedelige messenset