Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Amefa bestek - Extra informatie

Amefa-bestek is er voor elke dag én de bijzondere momenten. Met oog voor detail en in lijn met de laatste trends. Ontdek een breed scala aan bestek waarmee je bij elke gelegenheid de juiste sfeer creëert.

Over Amefa

Eugen Hollaender begon in 1931 zijn eigen bedrijf in de productie en verkoop van scheermesjes: de Apeldoornse Messenfabriek. In de jaren '40 was de concurrentie hevig. Merken als Gillette en Philips zorgden voor een dusdanige concurrentie dat Eugen Hollaender besloot zich te gaan richten op de productie van een ander soort messen: tafelmessen en bestek. Dit was zo’n succes dat hij aan het eind van de jaren '40 volledig stopte met de productie van scheermesjes. In de jaren ’70 nemen de zoons van Eugen het bedrijf over. Amefa groeit uit tot een internationale producent en handelsonderneming van bestek en keukenmessen. Inmiddels is Amefa uitgegroeid tot een van Europa’s belangrijkste leveranciers van bestek en andere keukenproducten.

Hoogwaardig bestek

Er komt behoorlijk wat bij kijken voordat het kwalitatieve Amefa-bestek bij jou op tafel ligt. In het productieproces besteden ze erg veel aandacht aan elk detail en maken ze alleen gebruik van de beste materialen. Amefa maakt gebruik van 3 verschillende soorten edelstaal. 18/0-staal en 18/10-staal voor het meeste bestek en 13/0-staal voor de tafelmessen. Wil je weten uit welk materiaal je bestek bestaat? Check het met een magneet! Bestek dat is gemaakt van 18/0 en 13/0-staal is magnetisch en 18/10-staal niet door de toevoeging van 10% nikkel. Door het gebruik van deze edelstalen is het bestek corrosiebestendig en kan het meeste bestek gewoon in de vaatwasser!

Amefa Ventura
Amefa Cuba

Amefa weet als geen ander dat het gewicht van elk stuk bestek precies goed moet zijn en dat de balans op de juiste plek moet liggen. Dan ligt het bestek het lekkerst in de hand. Naast het kwalitatieve materiaal en de optimale gewichtsverdeling, wordt er ook gezorgd voor een stijlvol design en voor een mooie afwerking. Er is bestek met een fraaie hoogglans afwerking, maar ook bestek met een PVD-coating (Physical Vapor Deposition) in bijvoorbeeld zwart of goud. Kies uit complete besteksets, kleine setjes met lepels of vorkjes en bestek speciaal voor kinderen. Amefa heeft bestek met een design voor elk interieur en voor elke gelegenheid. Van een groot diner met familie tot het smeren van een simpele boterham: met Amefa-bestek wordt eten een echte beleving.