Dit Miyabi 4000FC broodmes gaat als een warm mes door de boter. Het stijlvolle broodmes heeft een lemmetlengte van 23 cm. Door de golvende kartelsnede ga je zonder moeite door grotere broden. En niet alleen brood laat zich hiermee uitstekend snijden: eigenlijk alles met een harde buitenkant en een zachte binnenkant is hiervoor geschikt. Denk bijvoorbeeld aan een ananas, meloen en harde kool. Het broodmes maakt onderdeel uit van de Miyabi 4000FC-serie. Gemaakt in de Zwilling-fabriek in Seki, Japan door echte vakmensen.
Miyabi 4000FC: het lemmet
Het bijzondere lemmet van het keukenmes springt direct in het oog. De wijze waarop de contouren rond de snede behandeld zijn, geeft het mes een opvallende uitstraling. Het heeft er alle schijn van dat hier twee staalsoorten samenkomen. Dit terwijl het lemmet toch echt gemaakt is van één soort staal, namelijk FC61. Een FRIODURx2-ijsgehard, roestvaste staalsoort met een hardheid van 61 HRC. Een sterk staaltje dat zich bovendien uiterst scherp laat slijpen. Het zal je dan ook niet verbazen dat de snede vlijmscherp is. Van de punt tot en met de hiel. Met dank aan de traditioneel Japanse Honbazuke-slijpwijze, waarbij elk mes met de hand in drie fasen vakkundig geslepen en gestropt wordt.
Miyabi 4000FC: de handgreep
Het lemmet van het Miyabi 4000FC-mes gaat via een halfkrop naadloos over in de achthoekige handgreep. Gemaakt van donker Pakkahout, met de inmiddels kenmerkende mozaïekpin in het midden. Stijlvol zonder al te veel poespas. Doordat de krop niet helemaal doorloopt tot en met de hiel van het lemmet, kun je het gehele snijvlak benutten. Handig bij het snijden én bij het slijpen.
Over Miyabi by Zwilling
De Miyabi-messen worden gemaakt door Zwilling Japan, in de fabriek in Seki. Deze messen vormen de ultieme combinatie van Duitse degelijkheid en traditioneel Japans vakmanschap.