Deze Kai Shun messenset bestaat uit twee Kai Shun Classic messen. De Kai Shun Classic messen zijn voorzien van een 32 laags, roestvast damaststalen lemmet. Damaststaal is staal dat bestaat uit een groot aantal lagen staal die op elkaar gesmeed zijn. Dit maakt deze staalsoort erg zuiver en hard. De VG-MAX kern zorgt mede voor de onovertroffen snij-eigenschappen. De hardheid van deze messen is 61 ±1 HRC, wat uitzonderlijk hard is. Hierdoor blijven deze messen langdurig scherp. De handgrepen zijn gemaakt van gelamineerd pakkahout en hebben een asymmetrische vorm. Doordat de set uit een universeel- en santokumes bestaat heb je alles in huis om een nieuwe culinaire beleving te starten. Om deze beleving nog completer te maken is er ook een set met snijplank. De messen zijn door hun uiterlijke kenmerken en ultieme snijeigenschappen een absolute lust voor het oog en een genot om mee te werken!
Messen in deze set:
Kai Shun messenset: onderhoud en reiniging
Om deze Kai Shun steakmesset langdurig scherp te houden en te blijven genieten van het prachtige uiterlijk zijn er een aantal punten om in acht nemen. Wanneer je hier meer over wilt weten is het verstandig om ons artikel over het onderhouden van een Japans keukenmes door te lezen.