De Chef'sChoice C2100 is een professionele messenslijpmachine speciaal ontworpen voor commerciële grootkeukens en horeca. Deze ergonomische slijpmachine biedt een snelle 3-fasen slijpsysteem met een scheermesscherp resultaat. Slijpwerk uitbesteden is niet meer nodig. Hij slijpt de vorm van de snede in een lichte bolling richting de punt. Dit resulteert in een sterk en duurzaam snede met een zeer goed scherptebehoud.
Gebruik van de Chef’sChoice CC22CC2100 messenslijpmachine
Het slijpen bestaat uit drie fasen. Met de bijgeleverde slijpmodule wordt het mes tijdens elke fase in een hoek van 20 graden geslepen. Japanse messen zijn hierdoor minder geschikt. Wij raden voor deze messen de Chef's Choice CC2100/SM 15 graden slijpmodule aan. In fase 1 gebruikt de C2100 een grove gediamanteerde metalen schijf. Voor fase 2 wordt een fijne gediamanteerde schijf gebruikt. Fase 3 bestaat uit stroppen van het mes om de ultieme scherpte en braamvrije afwerking te creëren. De flexibele veren zorgen dat de hoek constant blijft. Slijpen op de CC2100 zorgt dat er slechts een minimale hoeveelheid materiaal wordt weggeslepen. Hierdoor blijft de duurzaamheid en de kwaliteit van de messen gewaarborgd.
- In fase 1 slijp je botte messen om een nieuwe snede te krijgen. Slijp de messen in fase 2 voor het fijnslijpen van de snede.
- In fase 2 slijp je de nieuw snede fijn. Deze fase gebruik je ook voor het onderhouden van de verkregen scherpte.
- Tijdens fase 3 strop je het mes om een braamvrije en scheermesscherpe snede te creëren. Tijdens deze fase kunnen ook gekartelde messen geslepen worden.
Reiniging van de Chefs’sChoice 2100
De slijpmodule is eenvoudig te verwijderen en schoon te maken in de vaatwasser of met de hand. Naast het reinigen van de slijpmodule moet het opvangbakje onder de slijpmodule regelmatig worden geleegd. Hierin wordt tijdens het slijpproces het metaalslijpsel opgevangen. Deze slijpmachine met diamanten prestaties geeft gemakkelijk slijpen een geheel nieuwe dimensie!