Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Vertekening - Verrekijker

Een belangrijke optische eigenschap van een verrekijker is de vertekening. Als je met een verrekijker naar een tegelwand kijkt wil je dat alle rechte lijnen van de originele wand ook recht zijn in het beeld dat je door de verrekijker ziet. Dit vraagt nogal wat van de optische eigenschappen van de verrekijker en hier laten de matige modellen ook een flinke steek vallen.

Wel is het goed te bedenken dat veel optische eigenschappen tegengestelde eisen stellen aan een lenzenstelsel. Er zal altijd een compromis gezocht moeten worden tussen de diverse  fouten die kunnen ontstaan in een optisch systeem.

Voor de gebruiker is het dan belangrijk om te bepalen wat belangrijk is. Een klein beetje vertekening is voor een vogelaar minder belangrijk dan voor iemand die graag architectuur bestudeert.

Bij onderstaande rasters is sprake van kussenvormige vertekening, geen vertekening en tonvormige vertekening.

Bij onderstaande foto's is (met de computer gemaakt) in zowel de foto van het pand als in de foto van de kat dezelfde vertekening toegepast. Waar het bij het pand storend is moet je bij de kat goed zoeken om de vertekening te kunnen zien. En dat klopt in de dagelijkse praktijk echt.

Gerelateerde topics
contact
085 888 28 80Bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur.

Verzendkosten in Nederland

Bestellingen boven de € 50,- gratis verzending.

Bestellingen onder de € 50,- verzendkosten € 3,50.


nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

volg ons
Bezorgen
postnl
budbee
ups
gls
Afhalen
postnl
ups
Betalen
payment-ideal
payment-klarna
payment-bancontactmrcash
payment-visa
payment-mastercard
payment-paypal
payment-sofortueberweisung
NLNederland