Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Oogafstand - Verrekijker

Dit is de afstand van het oculair tot de plek waar de kijker het beeld vormt. Dit is een belangrijke eigenschap voor brildragers aangezien die een wat grotere afstand moeten overbruggen.

Een oogafstand vanaf 15 mm is voor brildragers comfortabel. Het is natuurlijk ook mogelijk voor brildragers om zonder bril te kijken. De dioptriecorrectie van de kijker gecombineerd met de scherpstelling maken het mogelijk altijd een scherp beeld te krijgen. Dat betekent natuurlijk wel dat je voortdurend je bril op en af moet zetten. Een kwestie van proberen wat het meest comfortabel werkt in je eigen situatie.

Voor brildragers kan het aantrekkelijk zijn om te kiezen voor een kijker met High Eyepoint oculair. Dit zorgt ervoor dat op een grotere afstand het hele beeld nog goed is te overzien.

Voor brildragers is niet alleen de oogafstand van belang, maar ook de zogenaamde effectieve oogafstand. Dit is de oogafstand min het uitstekende gedeelte van de oogkappen. Deze effectieve oogafstand moet dus groot genoeg zijn om de afstand tussen brilleglas en oog te kunnen overbruggen.

Oogafstand is ook bekend onder de Engelse term Eye Relief.