Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Autofocus - Verrekijker

Autofocus verrekijkers stellen niet scherp als een autofocus fototoestel. Eigenlijk is de naam autofocus enigszins misleidend. Het gaat namelijk om 'fixed focus' verrekijkers. Ze zijn in de fabriek zo afgesteld dat het beeld scherp is vanaf zo'n 15 meter.

Je gebruikt de dioptriecorrectie om de verrekijker aan te passen aan je oogafwijking en verder kom je nergens meer aan. Het voordeel van deze kijkers is dat ze door de afwezigheid van bewegende delen zeer betrouwbaar zijn en lang meegaan. Ze zijn doordat de kortste instelafstand relatief ver weg ligt niet geschikt voor vogelaars en liefhebbers van insecten.

Wat de werking in de praktijk betreft doen deze verrekijkers sterk denken aan de kijkers met individuele scherpstelling (BIF model).

Doordat autofocus verrekijkers eenmalig worden afgesteld en aangepast aan de gebruiker zijn ze niet erg geschikt voor het delen van dit soort kijkers. En omdat ze in feite ook sterk leunen op het aanpassingsvermogen van je ogen zijn ze ook meer geschikt voor jongeren en jong volwassenen. De flexibiliteit van onze ogen neemt immers af met het stijgen der jaren. Ook al zijn deze verrekijkers wat voordeliger, ze zijn vaak vermoeiender in gebruik.