Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Nieuw: TSPROF slijpsysteem K03 outdoorsman

Met trots presenteren wij TSPROF: een robuust slijpsysteem dat precisie en gebruiksgemak combineert als nooit tevoren. Het systeem wint momenteel wereldwijd gestaag aan populariteit, voornamelijk in Rusland, de voormalige Sovjet-staten en de VS. In West-Europa is het echter nog moeilijk te verkrijgen, maar daar komt nu verandering in!

TSPROF is een Russisch merk dat in 2010 begon met het ontwikkelen van het ultieme slijpsysteem. De insteek: systematisch slijpen mogelijk maken voor iedereen, gebruikmakend van alleen de beste, veiligste en meest duurzame materialen. Daarbij wordt het slijpsysteem nog volop doorontwikkeld: TSProf streeft continu naar nog meer kwaliteit. Na een korte tijd de K02 in ons assortiment te hebben gehad, is het tijd om de K03 aan ons assortiment toe te voegen! Het pakket dat wij mogen aanbieden is de K-03 Outdoorsman-editie.

De 'oude' K02 LE Extended
TSPROF K03 Outdoorsman

Uit de Russische wapenhoofdstad Izjevsk

Wanneer je messen wilt slijpen, is precisie troef. Vandaar dat dit slijpsysteem wordt ontwikkeld en geproduceerd in Izjevsk, nabij de Europees-Aziatische grens die Rusland doorsnijdt. Deze stad staat bekend als centrum van de Russische wapenindustrie. Zo werd in Izjevsk door Michail Kalasjnikov de fameuze AK-47 ontwikkeld: een uiterst betrouwbaar geweer, dankzij de zeer degelijke en kwalitatief hoogstaande materialen die ervoor gebruikt worden.

Aan het vakmanschap dat de wapensmeden in Izjevsk tentoonsprijden, wil TSPROF zich graag spiegelen. Toen het in 2010 begon met het ontwikkelen van een slijpsysteem, zag men dit haast als een utopie. Zoveel klasse, zoveel nauwkeurigheid, dat moest toch onmogelijk zijn, dacht men. Over ieder onderdeel en ieder radertje werd vervolgens nagedacht. Voortdurend stelden de makers zichzelf de vraag wat de mogelijke nadelen van bepaalde materialen en componenten zouden kunnen zijn. Daarbij werd ook continu de prijs in het achterhoofd gehouden: dit systeem moest betaalbaar blijven voor de consument. Het resultaat - de K01, zie de gelijkenis met de naam van de kalasjnikov - was een universeel model dat minimale vaardigheden en inspanningen vereist om messen, bijlen en andere gereedschappen optimale scherpte te kunnen geven.

Draaiarm met onderscheidend auto-locksysteem

Auto-locksysteem

Echter, het moest nog beter. Gebruikers moesten nog meer gemak gaan ervaren. Vandaar dat de K-02 werd ontwikkeld, met als belangrijkste toevoeging ten opzichte van de K-01 een rotatiemechanisme met een auto-lock na een draai van 180 graden. Hieraan wordt de klem bevestigd waarin het mes zit tijdens het slijpen. Door de exacte draai van 180 graden wordt een mes aan beide kanten vanuit precies dezelfde hoek geslepen: nog meer precisie dus.

Gemakkelijk verstelbare graadmeter en ophangmogelijkheid

Ook op de K02 is echter gewoon vrolijk doorontwikkeld. Het is nu nog gemakkelijker om de slijphoek aan te passen aan de hand van een nieuw mechanisme. Bovendien heeft het nieuwe systeem draaiknoppen aan beide kanten. Nog een verbetering is de mogelijkheid om de arm waar de slijpsteen aan is bevestigd, te laten rusten op het systeem. Hierdoor heb je geen gedoe met het neerleggen van de slijparm. Geïntereseerd? Bekijk dan gauw het nieuwste slijpsysteem van TSprof: de TSPROF K03 Outdoorsman!

De ophangmogelijkheid in actie op de TSPROF K03 Outdoorsman