Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Nieuw: alles om je zakmes of multitool te slijpen

Niet alleen je koksmes wil je scherp houden, ook je zakmes, multitool en bijl hebben af en toe een onderhoudsbeurt nodig. Om dat extra gemakkelijk te maken hebben wij alle informatie omtrent outdoor slijpen voor je verzameld. Een pagina met informatie over de handigste pockettools, ideale slijpsystemen en alles om je mes te stroppen.

Lees meer over het slijpen van een multitool!

Compacte pockettools, ook onderweg een scherp mes

Niet alleen thuis, maar ook onderweg wil je de zekerheid van een scherp mes. Een pockettool biedt uitkomst! Door het compacte formaat neem je deze kleine slijptooltjes makkelijk mee in je broekzak. Of je nu in het bos bent, op de hei, op vakantie of een flinke wandeling maakt - jouw mes is altijd scherp en klaar voor gebruik. De kleine slijptooltjes zijn meestal voorzien van meerdere slijpopties. Hierdoor wordt klein onderhoud eenvoudig en kun je ook het zwaardere werk aan, mocht het nodig zijn. 

Slijpsystemen voor al je zakmessen en multitools

Voor al je outdoor-tools hebben wij het juiste slijpsysteem. De gebruiksvriendelijke systemen van onder andere Wicked Edge, Lansky en DMT zijn gemaakt om je zakmes of multitool te slijpen. Dat merk je direct aan het gemak tijdens gebruik en aan het uitmuntende resultaat: een scheermesscherp mes voor langdurig snijplezier. 

Klassiek en goed: alles voor het stroppen

Stroppen - een bijzondere slijptechniek - houdt in dat je je mes op een leren riem slijpt. De methode wordt al lang gebruikt en is tegenwoordig weer in opkomst. Het grote voordeel van slijpen op leer is dat je geen metaaldeeltjes weer weghaalt, maar het metaal enkel 'uitlijnt'. Zonder veel materiaal te verliezen slijp je je mes vlijmscherp. Stroppen werkt het best als je mes al redelijk scherp is, waardoor het vooral een polijstende functie heeft.   

Bekijk alle mogelijkheden voor het slijpen van je outdoor-tools hier.