Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Slijpen op een slijpsteen: je persoonlijke zen-moment!

De een doet aan yoga en de ander aan mindfullness. Maar er zijn ook andere manieren om je zen-moment te pakken. Onze tip: begin met het slijpen van je keuken- of zakmessen op een slijpsteen!

Zelf messen slijpen wordt steeds populairder. En dat is mooi, want het is lang niet zo moeilijk als je denkt. Doe het binnen of ga lekker buiten in de zon zitten. Slijpen op een slijpsteen kan vrijwel overal! Net als bij yoga kan het wel lonend zijn om je even in te lezen in de juiste techniek, maar uiteindelijk komt het aan op oefenen. Goed concentreren en de zen-modus komt vanzelf. En naderhand zijn je messen ook weer een genot om mee te snijden!

Genieten van het slijpen

Er gaat niks boven een goed scherp mes. Zeker als je helemaal zelf die scherpte hebt gecreëerd. De meeste slijpstenen werken het beste als je wat water gebruikt tijdens het slijpen. Sommige slijpstenen moet je eerst een aantal minuten onderdompelen in water, bij andere slijpstenen hoef je alleen wat water op het oppervlakte te sprenkelen en er zijn ook slijpstenen die helemaal geen water nodig hebben! Lees dus goed de beschrijving van het product op onze website of de handleiding van je slijpsteen!

Hoe lang moet je slijpen?

De grofheid van de steen, de botheid van het mes en de hardheid van het staal bepalen hoelang je aan het slijpen bent. Gemiddeld ben je ongeveer 10 tot 20 minuten bezig om een mes te slijpen. Doe daarom eventueel een koptelefoon op en luister naar je favoriete muziek, audioboek, podcast of bekijk dat ene programma die je nog terug moest kijken! 

Heb je de smaak een beetje te pakken? Dan kan je er voor kiezen om elk mes wat vaker op een fijne slijpsteen te slijpen. Dit duurt dan maar enkele minuten aangezien de messen nog relatief scherp waren. Je hoeft nog minder vaak en lang te slijpen als je het mes voor gebruik even langs een aanzetstaal haalt!

Het slijpen op een slijpsteen is dus rustgevend, leerzaam én nuttig. Een betere combinatie bestaat bijna niet! Om je vast een beetje te helpen leggen we je uit met welke slijpsteen je het beste kan beginnen.