Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Verlengde retourtermijn t/m 31 januari 2024
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Nieuw: Fiskars Norden hand- en kloofbijlen

Waar je Fiskars vooral kent van de zwart-oranje bijlen, stapt Fiskars dit keer buiten de gebaande paden. Met de Norden-serie laat Fiskars zien hoe traditioneel en modern heel goed samengaan. De serie bestaat uit 3 bijlen: Fiskars Norden N7 handbijl, Fiskars Norden N10 handbijl en Fiskars Norden N12 kloofbijl.

Drie nieuwe Fiskars Norden-bijlen

De Fiskars Norden N7 is een kleine en universele bijl, die bij uitstek geschikt is voor snoeien, hakken en het maken van aanmaakhout. Een slag groter is de Fiskars Norden N10: een handbijl die geschikt is voor eenhandig gebruik en het hakken van (haard)hout. De laatste bijl en tevens de grootste in de Norden-serie is de Norden N12. Deze kloofbijl is geschikt voor het kloven van kleinere boomstammen met een doorsnede tot 20 cm.

Kenmerken van de Fiskars Norden-serie

Wat gelijk opvalt is de natuurlijke uitstraling van de bijlen. De Norden-serie kenmerkt zich door een traditioneel en stijlvol uiterlijk. De steel is gemaakt van prachtig bewerkt hickoryhout. Als je de bijl vastpakt, voel je gelijk dat je een degelijk en authentiek product vasthoudt. De steel is nagenoeg onbreekbaar dankzij de FiberComp™ constructie. Deze innovatieve constructie vermindert vibraties als je misslaat.

De bijlkop is door de slimme steelverbinding heel veilig te gebruiken. Het carbonstalen blad is voorzien van een antiwrijvingscoating. De Norden-bijlen combineren duurzaamheid met een perfecte gewichtsverdeling, geavanceerde bladgeometrie en een zeer scherpe snijkant voor maximale prestaties.

De Norden-serie is geïnspireerd op de Scandinavische traditie van bijlenproductie. De bijlen worden gemaakt in Finland en iedere bijl wordt afzonderlijk gecontroleerd op kwaliteit. Zo ben je altijd verzekerd van een kwalitatief product. Naast het feit dat het dus een heel degelijk product is, ziet deze bijl er ook nog eens aantrekkelijk uit. De Fiskars Norden wordt geleverd inclusief beschermhoes.

Fiskars Norden: losse bijl of set

Je hebt naast de keuze uit 3 gave bijlen, ook de keuze of je gaat voor een losse bijl of set. De set bestaat namelijk uit de bijl en een slijper. Met de meegeleverde Fiskars messenslijper houd je de Norden-bijl in topconditie voor maximale prestaties. De messenslijper is voorzien van precieze snijgroeven in de harde keramische slijpsteen, waardoor je messen weer vlijmscherp worden.

Heb je thuis nog meer bijlen of messen liggen? Deze messenslijper is universeel, dus geef gerust je andere tools ook een slijpbeurt. De slijper werkt eenvoudig en is zowel door links- als rechtshandigen te gebruiken. Een must-have voor in je tuingereedschapskist.

Fiskars Norden-serie: Red Dot Award

De Fiskars Norden-serie is bekroond met de Reddot Design Award 2019. Deze award is een internationale design-prijs die sinds 1955 jaarlijks wordt uitgereikt.