Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Slowcooker kopen? Wij helpen je!

Een slowcooker kopen die het beste bij jouw behoefte aansluit? Dat is geen complexe wetenschap. Wij vertellen je waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een slowcooker.

De juiste inhoud

Het begint met het bepalen van de inhoud. De kleine slowcookers zijn goed voor 1-2 personen en de middelgrote voor 3-5 personen. Er bestaan nog grotere slowcookers waarmee je voor maar liefst negen personen kan koken. Dit overzicht helpt je bij het bepalen van de juiste inhoud.

Het voordeel van een groot formaat is dat je grotere hoeveelheden kan maken. Bijvoorbeeld om in te vriezen. Denk niet: ik neem de grootste, dan zit ik altijd goed. In elke pan moet je altijd een minimale hoeveelheid voedsel bereiden. Het warmte-element zit namelijk ook aan de zijkant.

Slowcooker met of zonder timer?

Er zijn slowcookers verkrijgbaar met en zonder timer. De varianten mét timer kun je zo instellen dat ze na een bepaalde tijd in stand I of II overgaan in de warmhoudstand. Bij een slowcooker zonder timer zit je zelf aan de knoppen. De timer kan een voordeel zijn als je de hele dag weg bent en niet zelf in de gelegenheid bent om van stand te wisselen. Dan kom je thuis bij een heerlijk warme maaltijd die niet te ver door is gegaard. Je kan natuurlijk ook je eigen timer gebruiken.

Let op: een slowcooker heeft geen uitgestelde startfunctie en daar is een belangrijke reden voor. Je vlees staat dan op kamertemperatuur te broeden. En dat is niet echt bevorderlijk voor je gezondheid.

Tip: je kan de ingrediënten voor je gerecht alvast de avond van te voren klaarzetten. Laat dan het vocht eruit en zet de ingrediënten in de koelkast. Zet de binnenpan niet in de koelkast, deze wordt dan te koud.

Slowcooker met of zonder sauteerfunctie?

Een sauteerfunctie betekent dat je de uitneembare binnenpan kan gebruiken op je fornuis. Handig wanneer je het vlees voor extra smaak wil aanbraden voordat het de slowcooker in gaat. Dat aanbraden gebeurt dan in dezelfde pan. Je kan het vlees natuurlijk ook gewoon aanbraden in een grill- of koekenpan voor dezelfde smaakbeleving.

Verschillende binnenpannen

Afhankelijk van het model is de binnenschaal van keramiek of duraceramic. Beide binnenpannen kunnen (los) in de oven. De keramieke binnenpan kan ook zonder probleem in de vaatwasser. Je kunt er echter niet in braden. Dat moet je even in een ander pannetje doen. Braden kan wel in de schaal van duraceramic, ook op inductie. Maar deze mag dan weer niet in de vaatwasser.

Lees hier meer over het gebruik van een slowcooker en onze tips.