Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Eden-keukenmessen getest door experts

Eden Classic Damast

"Nu ben ik al enige tijd in het bezit van een Eden Classic Damast koksmes. En vanaf het eerste snijmoment was ik al weg van dit koksmes. Wow, wat een scherpte. Dit zorgde ervoor dat ik veel beter kon snijden, en ook nog eens veel sneller."

Rob Rollenberg - 10xgezonder.nl

Juli 2015


Eden Classic Damast

"Nu ik deze messen uit de Eden Classic Damast-lijn heb gebruikt, wil ik echter niet meer anders. Het gemak waarmee ik nu dingen snijd is onvoorstelbaar. Ik kan me niet meer voorstellen hoe ik er zonder heb gekund, het maakt je activiteiten in de keuken zó veel makkelijker."

Margriet - OverEten.com

Augustus 2014


Eden Classic Damast

"Het Eden santokumes van damaststaal heeft zich bewezen als een alleskunner in de keuken. Doordat het goed in de hand ligt en niet te zwaar is kun je hem heel soepel gebruiken. Waar het mes in uitblinkt is het fijnere snijwerk. En het mes blijft goed scherp. In de twee weken dat het mes in gebruik is, is het mes nog niet een keer aangezet (scherper gemaakt). Omdat het gewoon nog niet nodig was. Het mes is een meerwaarde voor je keukenlade."

Hanneke Dekker - Lekker Tafelen

Juli 2014


Eden Classic Damast

"Ik ben heel enthousiast, het snijden van een brood is echt een plezierig klusje geworden. En zeg nou zelf, een met veel zorg gebakken brood verdient toch een scherp en goed mes, zodat je mooi gesneden boterhammen kunt serveren."

Xandra - Lekker Tafelen

Juli 2014


Eden Classic Damast santoku

"Een Santoku stond al een hele tijd op mijn verlanglijstje. Het karakteristieke van de Santoku is het schaapsvoetlemmet.Japans Damast roestvrijstaal met kern van VG10-staal en de hardheid ca. 60 Rockwell C (HRc)."

"De technische gegevens zeggen mij weinig. Ik kan er alleen maar van zeggen wat ik er van vind. Ten eerste een prachtig mes, ligt lekker in de hand en ik kan de vingers van mijn andere hand er goed tegenaan zetten. Het lemmet lijkt wat dikker dan mijn oude messen van de Blokker. Het snijden voelde wat anders, maar dat wende snel. Wel oppassen, want deze is vlijmscherp."

Nombelina.com

December 2012


Eden Classic Damast

"Als eerste het Eden Classic Damast Koksmes (20 cm) en als tweede een kleiner exemplaar: het Eden Classic Damast Universeel mes (13 cm). Het zijn mijn allereerste échte keukenmessen (van hoogstaande kwaliteit dan) en wauw, waarom heb ik hier niet eerder geld aan uit gegeven?"

De messen zijn stevig en liggen goed in de hand, maar zijn niet lomp en (te) zwaar voor een paar vrouwenhanden. Moeiteloos snijden ze door vlees, groenten én brood heen. Of je messen écht scherp zijn kun je erg goed testen met tomaten vanwege het stugge velletje en ik kan je vertellen dat de Eden keukenmessen moeiteloos de tomaten in plakjes, blokjes of partjes snijden."

OhMyFoodness.nl

December 2012


Eden Classic Damast

"Eigenlijk dacht ik dat ik met mijn Santoku mes al mijn ideale mes had gevonden, echter deze messen bleken net zo scherp te zijn en zelfs goedkoper voor de portemonnee. De twee messen die ik mag testen het koksmes en het universele mes maken mijn 'superscherpe' messenset helemaal compleet."

Wat ik belangrijk vind aan een goed mes is naast het scherp zijn het gewicht van het mes. Beide messen hebben dan ook op de weegschaal gelegen. Het universele mes weegt 98 gram en het koksmes 228 gram. Gemiddeld een lichter gewicht dan de messen van mijn eerste messenset. Daarnaast hebben de messen een fijne handgreep, wat het snijden een fijnere klus maakt. De messen heb ik overigens niet alleen getest, ook mijn vriend heeft ze gebruikt en is er ook erg mee in zijn nopjes. Kijk wel uit tijdens het snijden of tijdens de afwas!"

Brutsellog.eu

December 2012


Eden Classic Damast

"We kwamen deze messen tegen op een webshop, Knives and Tools, met allerlei spullen voor in de keuken. In onze zoektocht naar nieuwe (koks)messen kwamen we het merk Eden Quality op het spoor, waar ik eigenlijk nog nooit van had gehoord. Maar omdat goede messen vaak ontzettend duur zijn, sprake deze ons wel aan vanwege de enigszins "lage" prijs.

Snijd je zelf nog met een Ikea messensetje dan willen wij je toch eens aanraden om een keer een echt goed mes te proberen. In het begin dachten we ook prima uit de voeten te kunnen met een heel simpel messenblok maar inmiddels zijn we erg gehecht aan onze nieuwe aanwinst! En is het een wereld van verschil!"

Lekkersimpel.com

December 2012