Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Carryosity #6 Knife Only Edition: Top 5 moderne slipjoint zakmessen

Iedereen heeft een every day carry: een EDC. Dit is alles wat je op een dagelijkse basis bij je draagt. Een EDC zegt veel over je wie je bent als persoon, en hoe voorbereid jij bent op een dagelijkse basis. Ook is het supertof om al je EDC-items te matchen. Een EDC samenstellen is lastig. In Carryosity selecteren wij aan de hand van de populairste thema’s en merken voor jouw de perfecte EDC.

Afhankelijk van de wetgeving of de plek waar je woont kan het handig zijn een slipjoint zakmes te kiezen voor je EDC. Een slipjoint-vergrendeling betekent dat er enkel weerstand geboden wordt tegen dichtklappen. Ook open je deze messen vaak met twee handen. Deze combinatie maakt ze op veel plekken legaal te dragen. Binnen dit type zakmessen maken we onderscheid tussen traditionele en moderne slipjoints. Een moderne slipjoint is een mes dat afgeleid is van een klassiek mes, maar dan met een moderne twist. Dat kan een verandering zijn in het design, of dat het mes voorzien is van hypermoderne materialen als titanium en carbonfiber. In deze Carryosity #6 focussen we ons op deze moderne slipjoint zakmessen. Dit is onze top 5!

1. Fox Knives Livri Carbonfiber FX-273CF

De Fox Knives Livri is een slank en compact slipjoint zakmes. De Livri is uitgerust met een Böhler M390-stalen lemmet en een prachtige carbonfiber handgreep. Premium materialen voor een chic mes! Als kers op de taart wordt hij geleverd met een lederen opbergetui. Een geweldige toevoeging aan een herenmesje zonder pocketclip. En dat allemaal voor deze prijs. Indrukwekkend!

2. Liong Mah Traveller Clippoint Green Canvas Micarta TR-CL-GCM

Liong Mah staat al jaren bekend om zijn hypermoderne designs. De Liong Mah Traveller is hierop geen uitzondering. Het is een lichtgewicht zakmes. Dat heeft Liong Mah bereikt door de greep te maken van G10. Erg mooi is de naadloos geplaatste inleg van micarta. Dat geeft het mes net wat extra’s. De vingergroef net voor de handgreep zorgt ervoor dat het mes niet zomaar dichtklapt. Slim bedacht.

3. Chris Reeve Knives Impinda IMP-1000

De Chris Reeve Impinda is een erg bijzonder zakmes. Dit is namelijk de eerste slipjoint die door Chris Reeve Knives geproduceerd is. Voor dit project heeft CRK samengewerkt met de wereldberoemde messenmaker Bill Harsey. De springveer van de Impinda is zo ontworpen dat het mes gemakkelijker te openen is dan te sluiten. Een moderne en zeer innovatieve uitvinding! Mooie details zijn de uit één stuk titanium gefreesde clip, de zeer royale pivot en de strak gevormde titanium handgreep.

4. LionSteel Thrill orange aluminum TL-A-OS

De Lionsteel Thrill doet zijn naam eer aan. De Thrill is voorzien van een vernuftig slipjoint-mechanisme en een handgreep die uit één solide blok aluminium vervaardigd is. Daar houdt het echter niet op. Met het H.WAY-systeem (Hide What Annoys You) verdwijnt de pocketclip in de handgreep wanneer je het mes gebruikt. Hij is namelijk geveerd. Het enige wat je hoeft te doen wanneer je hem aan je broekzak wilt hangen is de knop aan de andere zijde van de greep indrukken. De Thrill is misschien wel het modernste mes uit deze lijst.

5. Gerber Straightlace Blue 30-001664

De Gerber Straightlace is een modern slipjoint zakmes. Opvallend is de prijs-kwaliteitverhouding. In deze klasse wordt het lastig om een vergelijkbaar mes te vinden, voor een betere prijs. Het ontwerp is uitgesproken en de materialen zijn kleurrijk. Perfect voor wie van wat kleur in zijn every day carry houdt.