Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Verlengde retourtermijn t/m 31 januari 2023
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Bushcraft: veel meer dan alleen survival

Bushcraft – een begrip waarvan eigenlijk niet echt duidelijk is wat het nou inhoudt. Is het survival? Is het 'iets in het bos doen'? Gaat het over vuur maken? Het antwoord is nee, dat is geen bushcraft. Het is meer dan dat. Wat het precies is, gaan we je proberen uit te leggen.

Bushcraft zou je bijna kunnen uitleggen als een levenswijze. Het gaat namelijk veel verder dan het aanleren van overlevingstechnieken. Het gaat ook over het bewust kiezen voor een verblijf buiten, over samenwerking met de natuur. Bushcrafters willen deel uit maken van de natuur en willen kennis en kunde opdoen om dit op een goede manier te kunnen. Naast het aanleren van bepaalde technieken is de nodige creativiteit ook belangrijk. 

Om de juiste kennis en technieken onder de knie te krijgen heb je tijd nodig. Eigenlijk behelst bushcraft alles wat nodig is om te leven en overleven in de natuur. Daar komt het gebruik van een mes bij kijken, het maken van vuur, het vinden (en bereiden) van voedsel, het bouwen van een onderkomen. Dingen die de meeste mensen eerst moeten leren. 

Bushcraft brengt je dus eigenlijk terug naar de roots, naar het leven zoals onze voorouders dat deden. En dat maak je ineens weer je eigen bestek, bereid je een stukje vlees boven zelf gestookt vuur en slaap je onder een dak van dennentakken. Volgens menigeen de ultieme vrijheid.

Tegenwoordig worden door heel het land bushcraft-cursussen gegeven. Omgaan met je mes, overnachten in (en met) de natuur, je eigen eten bereiden, het zijn slechts enkele van de vaardigheden die je daarmee opdoet. Binnen enkele dagen weet je of de bushcraft-levenswijze iets voor jou is.