Voor 18.00 uur besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
9,5
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Aftikkers

Wicked Edge Pro-Pack 1 slijpsysteem (2018)

16 review(s)
Artikelnummer: WI100PR1

Dit product is niet meer leverbaar

Volledige beschrijving

Slijpen van messen moeilijk? Niet met de Wicked Edge! Met dit uitgebreide systeem slijp je heel snel en, nog belangrijker, heel nauwkeurig al je messen tot ze scheermesscherp zijn. Dit slijpsysteem bevat alle onderdelen die nodig zijn om ieder mes optimaal te kunnen slijpen. En na even oefenen blijkt het heel eenvoudig te werken.

Heel belangrijk is het om eerst de juiste slijphoek te bepalen. En vervolgens natuurlijk om dan ook te slijpen met die slijphoek. En daar toont de Wicked Edge zijn kracht. Bij het goed doordachte systeem van Wicked Edge is dit nauwkeurig in te stellen waarna het onmogelijk is om de verkeerde manier te slijpen. Je volgt een vast en goed reproduceerbaar aantal handelingen met een perfect geslepen mes als resultaat.

1 Je klemt je mes in de Wicked Edge. Een 'dieptesleutel' en lineaal zorgen ervoor dat je mes altijd op precies dezelfde plek ingeklemd zit. Er zijn twee vertikale posities waar je uit kan kiezen. Een mes moet ongeveer 15,9 mm (5/8 inch) boven de klem uitsteken. In dat geval klopt de gradenaanduiding van de slijphoek precies. Voor lange en/of flexibele messen wordt een geleider meegeleverd die de stabiliteit van het inklemmen vergroot. Een digitale hoekmeter is leverbaar voor als je exact wil controleren met welke hoek je gaat slijpen.

2 Vervolgens bepaal je de juiste slijphoek voor je mes. Er zijn meerdere manieren om dit te bepalen. De fabrikant geeft in veel gevallen informatie, er zijn tabellen met verschillende messen beschikbaar en natuurlijk zijn er algemene richtlijnen voor verschillende typen messen te vinden. Ook is het mogelijk om met een watervaste viltstift een lijntje op de vouw van het lemmet te zetten en voorzichtig een met een mogelijke slijphoek iets te slijpen. Aan het verdwenen deel van de lijn van de viltstift kan je zien of de hoek correct is of groter of kleiner moet worden.

3 De geleiderstaafjes voor de slijpstenen monteer je op de juiste positie voor de door jou gekozen slijphoek. De aanduiding is duidelijk en vastzetten gaat perfect. Vervolgens kan je de slijpstenen over de geleidestaafjes schuiven. Als je mes echt bot is begin je zoals gebruikelijk met een grovere slijpsteen om de vouw van je mes te herstellen. Met de fijnere slijpstenen polijst je je mes tot het scheermesscherp is.

4 De volgende stap is het daadwerkelijke slijpen. De slijpstenen schuif je over de geleidestaafjes. Dit loopt heel soepel zonder dat dit de nauwkeurigheid vermindert. Beide zijden hebben een andere korrelgrootte en van iedere steen worden twee exemplaren meegeleverd zodat je aan twee kanten van het mes tegelijkertijd kan slijpen. Eén van de redenen waarom je zo snel klaar bent. En waar je met andere slijpmethoden geconcentreerd moet zijn om de juiste slijphoek te vinden en te handhaven, is het met een Wicked Edge onmogelijk om met de verkeerde hoek te slijpen. Je slijpt je mes gewoon droog.

5 De finishing touch. Als je met de gewenste slijpstenen hebt geslepen kan je eventueel nog met de Wicked Edge-variant van de leren scheerriem het laatste polijstwerk doen. Je brengt iets van de meegeleverde diamantpasta op om vervolgens het lemmet te polijsten tot het echt niet meer scherper kan. Het is heel belangrijk voorzichtig met de Leather Strops om te gaan en niet in het leer te snijden. Dit doe je door de Leather Strops alleen naar boven te bewegen. Dan kan het niet fout gaan. Beschadigen van het leer voorkom je ook door het mes even schoon te maken zodat er geen losse metaaldeeltjes op het leer kunnen komen.

Als je mes iets van zijn scherpte verliest klem je het op identieke wijze in het systeem en kan je met een fijne slijpsteen het dagelijks onderhoud verrichten. Doordat je altijd precies hetzelfde doet heb je een snel en optimaal resultaat. Iets wat met een ander systeem veel meer ervaring kost.

De voordelen en tips op een rij:
Voordelen
 • Je mes wordt heel nauwkeurig geplaats in het systeem
 • De slijphoek wordt heel precies ingesteld en zonder enige moeite gehouden
 • Er is eigenlijk geen kans op krassen op je lemmet. Eventueel kan een stukje tape het deel van het mes dat ingeklemd wordt beschermen. Normaal gesproken is dit niet nodig.
 • Je mes is heel snel geslepen doordat je aan twee zijden tegelijk kan slijpen en je automatisch de juiste slijphoek gebruikt.
 • Je slijpt zonder water of olie te gebruiken. Alleen bij de 'Leather Strops' gebruik je een klein beetje diamantpasta. Dat gaat vele slijpbeurten mee.
Tips
 • Bij het monteren van de geleiderstaafjes (vooral bij Pro-Pack 2) moesten wij de eerste keer even iets steviger doordrukken. Hierna werkte alles precies als de bedoeling is.
 • Noteer de gebruikte instellingen. Op deze manier blijft de slijphoek constant en is onderhoud van het mes snel, eenvoudig en goed te doen.
 • Gebruik een viltstift om goed te kunnen zien wat je wegslijpt.
 • Zorg voor het gebruik van de Leather Strops dat het mes goed schoon is. Achtergebleven metaaldeeltjes kunnen het leer beschadigen. Het kan ook ten koste gaan van de polijstende werking. Pas ook op voor snijden in het leer.
 • Oefen in het begin met een oud mes. Ten eerste om handigheid te krijgen in het slijpen en ten tweede om de diamanten slijpstenen in te slijpen. Een nieuwe slijpsteen heeft een net iets te grove werking. Pas na 5 tot 10 messen werkt het systeem zoals de bedoeling is. En de gebruiker maakt onderdeel uit van het systeem!
 • Zet niet te veel druk. Lichter is beter. De slijpsteen moet het werk doen en niet de kracht waarmee je slijpt.
 • Neem, zeker in het begin, rustig de tijd om het systeem te leren kennen.
Leveringsomvang
 • Wicked Edge slijpsysteem
 • Voet van aluminium, afmetingen: 30,5x25,5x3 cm
 • 2 geleiderstaafjes voor de slijpstenen
 • Geleider voor lange en flexibele messen
 • Dieptesleutel
 • 'Lineaal'
 • Imbussleutel
 • 3x2 slijpstenen,
  Korrel 100/200
  Korrel 400/600
  Korrel 800/1000
 • 2 Leather Strops
 • 2 spuitjes met diamantpasta, 3,5 en 5 micron
 • Montagemateriaal

Specificaties

Merk Wicked Edge
Land van herkomst Verenigde Staten
Garantie op materiaal- en fabricagefouten levenslang

Reviews

Gemiddelde beoordeling

16 review(s)

Nieuwste reviews

Nieuwste review

Anoniem, Pontorson

dinsdag 12 december 2017

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitverhouding
Voldoet aan verwachtingen
Terug

Wicked Edge Pro-Pack 1 slijpsysteem (2018)

Reviews

Gemiddelde beoordeling

16 review(s)

Nieuwste reviews

Nieuwste review

Anoniem, Pontorson

dinsdag 12 december 2017

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitverhouding
Voldoet aan verwachtingen

JG, Vlissingen

donderdag 7 december 2017

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Scherp, scherper of scherpst. Dit slijpt ongelooflijk scherp. Perfecte set voor alle messen die je in huis hebt. Vlijmscherpe slijphoek van 15 tot 35gradn.

Anoniem, Chur

zaterdag 26 augustus 2017

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Jean-charles, Cossonay-Ville

dinsdag 3 januari 2017

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Alan nightingall, Birkenhead

vrijdag 30 december 2016

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitverhouding
Voldoet aan verwachtingen
Terug

Wicked Edge Pro-Pack 1 slijpsysteem (2018)

Specificaties

Product

Merk Wicked Edge
Land van herkomst Verenigde Staten
Garantie op materiaal- en fabricagefouten levenslang
Serie niet van toepassing
Slijphoek 15º, 16º, 17º, 18º, 19º, 20º, 21º, 22º, 23º, 24º, 25º, 26º, 27º, 28º, 29º, 30º
Vaste slijphoek ja
Korrelgrootte leverancier 200, 100, 400, 600, 800, 1000
Slijpmiddel diamant
Gebruiken met water nee
Opbergbox / etui nee
Geschikt voor westerse keukenmessen, aziatische keukenmessen, eenzijdig geslepen messen, zakmessen, dubbelzijdig geslepen messen
Wordt geleverd met voet ja,
Aantal instelbare slijphoeken 16
Type slijpsysteem
Meegeleverde stenen 6
Lengte 30.5 cm
Hoogte 3.5 cm
Breedte 25.5 cm
Hoogte bruikbare deel 3.5 cm
Lengte bruikbare deel 29.2 cm
Breedte bruikbare deel 24 cm
Lengte meshouder 9 cm

Materiaal

Kleur blauw, zilver, zwart
Materiaal kunststof

Dit product is niet meer leverbaar

16 review(s)
Terug

Wicked Edge Pro-Pack 1 slijpsysteem (2018)