De Le Creuset ovenschaal is ontworpen voor het bereiden van de perfecte lasagne of een overheerlijke aardappelgratin, maar denk bijvoorbeeld ook aan de oer-Hollandse stampotten. Haal met deze ovenschaal een stuk Franse cultuur en traditie in huis. De ovenschaal is gemaakt van hoogwaardig en duurzaam aardewerk. Hij weerstaat temperaturen van -18°C tot 260°C: van vriezer tot oven. Handig wanneer je nog wat kliekjes over hebt om in te vriezen, of een ingevroren gerecht wilt opwarmen in de oven. De magnetron of grill behoren ook tot de mogelijkheden. Het Le Creuset aardewerk is door zijn geëmailleerde oppervlak gemakkelijk te reinigen, vaatwasserbestendig en neemt geen geuren of aroma’s op. Deze Le Creuset ovenschaal is geschikt voor één of twee personen.
Le Creuset geschiedenis
De basis voor het succes van de pannen van Le Creuset wordt al in 1924 gesmeed op de Beurs van Brussel. Armand Desaegher (specialist in gietijzer) en Octave Aubecq (specialist in email) slaan de handen ineen en besluiten samen een bedrijf te stichten. Dit blijkt een gouden combinatie. Met de geëmailleerde pannen van Le Creuset veroveren zij sinds 1925 de hele wereld.
Door de jaren heen is Le Creuset blijven vernieuwen. Telkens is men terug naar de tekentafel gegaan waar nieuwe ontwerpen, modellen en kleuren werden bedacht. Deze drang naar vernieuwing en innovatie is de reden dat deze iconische pannen nu ruim 90 jaar later nog altijd de besten van de wereld zijn. Ongeëvenaarde productiekwaliteit en toonaangevende ontwerpen en kleuren maken Le Creuset tot een icoon.
Hoe reinig je een ovenschaal?
Om zolang mogelijk te kunnen genieten van de ovenschaal is het handig om te weten hoe deze ovenschaal gereinigd moet worden. Na alledaags gebruik vul je de schaal met een hete sop en reinig je met een afwasborstel of spons. Bij hardnekkige vervuiling laat je het sop tien tot twintig minuten weken. Daarna kun je de resten verwijderen met een afwasborstel of spons.