Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €75
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

In zes stappen naar de perfecte multitool

Het is de belofte van elke multitool: alles repareren, altijd. Met een verkeerde multitool kun je echter nogal bedrogen uitkomen. Dat wil je natuurlijk voorkomen! Op ‘Indefinitly Wild’ vonden we een praktisch stappenplan. Hierdoor weet je vrijwel zeker dat je direct de juiste multitool aanschaft.

Stap 1: hoe wil je de multitool dragen?

Een multitool werkt alleen als je hem daadwerkelijk bij je hebt. Ligt jouw multitool thuis als je hem nodig hebt? Dan is het voor jou misschien niet de juiste tool.

Ben je het type dat het liefst zo licht mogelijk bepakt is? Een zeer uitgebreide multitool is dan waarschijnlijk niet geschikt. Neem je makkelijk iets extra’s mee? Dan kan een multitool aan je riem een uitkomst zijn! De verschillende typen zetten we hier kort op een rij:

  • Multitool aan je sleutelbos: klein, maar makkelijk mee te nemen. Je sleutels gaan waar jij gaat. Je nieuwe multitool dus ook. Klinkt als iets voor jou? Bekijk dan de Leatherman Squirt PS4 eens.
  • Multitool in je broekzak: net even wat uitgebreider, maar nog altijd makkelijk draagbaar en licht gewicht. Het formaat past makkelijk in je broekzak of tas, zodat je de tool altijd bij de hand hebt.
  • Het idee achter de meeste tools van dit formaat is veel capaciteit, met een goede kwaliteit. Klinkt het je goed in de oren? Bekijk dan eens de Leatherman Juice.
  • Multitools om aan je riem te hangen: de echt grote jongens. Oersterk, vaak met vervangbare onderdelen, in compact formaat. Deze multitools zijn ontworpen voor het zwaardere werk. Is dat wat je zoekt? Bekijk dan de Leatherman Charge TTI.

Stap 2: waar wil je de multitool voor gebruiken?

Wil je af en toe het schroefje van je zonnebril vastzetten? Wil je dagelijks draden doorsnijden? Oftewel, heb je aan een simpele tool genoeg of ben je beter af met een uitgebreidere versie? Maak een lijstje van eisen en wensen aan je multitool. Ga daarna op zoek naar de meest geschikte.

Stap 3: multitool of echt gereedschap?

Denk niet dat een multitool het echt zware werk voor je gaat opknappen. Daar is de tool niet geschikt voor. Een multitool is vooral ideaal om snel een reparatie te kunnen doen, ook als je onderweg bent. Voor het echte kluswerk kun je beter normaal en sterker gereedschap gebruiken.

Een voorbeeld: met de Leatherman Wave ga je geen boom omzagen om ’s avonds van je kampvuur te genieten. Je kunt hem wel uitstekend gebruiken om een snelle reparatie aan je tent te doen. Of om even een schroefje los te draaien.

Stap 4: hoe belangrijk is het mes?

Een multitool zonder mes, daar zijn best redenen voor te geven. Soms is het mes van wat mindere kwaliteit, waardoor het snel bot wordt of zelfs breekt. Een multitool is ook niet echt het meest geschikte handvat voor een mes, waardoor je zult merken dat je, wanneer je een zakmes voor handen hebt, dit sneller zult gebruiken.

Voor veel mensen een hele belangrijke reden: zonder mes in je multitool kun je de tool vrijwel overal mee naartoe nemen.

Stap 5: probeer door het bos de bomen te zien

Je kent het gezegde vast: in het land der blinden... Dat geldt ook een beetje voor multitools. Er zijn ontzettend veel soorten verkrijgbaar. Zelfs in het tankstation en de drogist vind je kleine multitools in de schappen. Probeer kwaliteit van kwantiteit te onderscheiden als het om een multitool gaat. Misschien bespaar je er inderdaad wat euro’s mee, maar zodra je jouw koopje gebruikt bestaat de kans dat je direct spijt krijgt van je aankoop. De juiste multitool gaat vrijwel een leven lang mee!

Stap 6: maak je keuze

Heb je alle stappen doorlopen? Dan ben je klaar om de keuze te maken en een multitool aan te schaffen voor de rest van je leven. Een ideale partner tijdens allerhande klussen en omstandigheden.

Bekijk al onze Leatherman multitools.

Bekijk al onze Victorinox multitools.