Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Victorinox SwissTool Buyers Guide: de SwissTool-serie uitgelegd

Victorinox. Voornamelijk bekend door hun veelzijdige Zwitserse zakmessen met de klassieke rode handgreep. Maar wist je dat Victorinox ook handige multitools produceert van de hoogste kwaliteit? Maak kennis met de SwissTool-serie! De Victorinox SwissTool-serie is een diverse serie met veel verschillende modellen. Het kan lastig zijn om de verschillen tussen ieder model te ontrafelen. Dat begrijpen we maar al te goed! Daarom hebben wij de belangrijkste overeenkomsten en verschillen voor je op een rij gezet. Zodat jij de SwissTool kunt vinden die het beste bij je past.

Victorinox SwissTool versus SwissTool X versus SwissTool Spirit XC

Binnen de SwissTool-serie zijn er drie verschillende modellen. De SwissTool, de SwissTool X en de SwissTool Spirit XC. De twee populairsten zijn de X en de Spirit XC. Het grootste verschil tussen deze twee modellen is het design en formaat. De X is een stukje hoekiger, robuuster en groter. Ook heeft de X een meetlat op de handgreep. De Spirit XC is slanker en kleiner. Ook is het design eleganter en gladder. Om deze reden wordt de Spirit XC ook wel de gentleman onder de multitools genoemd.

In functies zijn de SwissTool X en SwissTool Spirit XC vrijwel hetzelfde. Er zijn echter een paar kleine verschillen die belangrijk zijn om te weten. Zo heeft de X heeft een glad mes en de XC een gekarteld mes met een stompe punt. Ook is de X voorzien van een extra platkopschroevendraaier. Het is dus maar net wat je voorkeur geniet. Het lemmet van de X is iets beter geschikt voor alledaagse taken zoals het openen van een brief of het schillen van fruit. Het lemmet van de Spirit XC is weer iets handiger om stuggere materialen als karton en touw mee te snijden. Ook in het snijden van brood blinkt het lemmet van de Spirit XC uit door de kartels.

Nu je vraag je je misschien af: hoe zit het met de SwissTool en de SwissTool X? De SwissTool X is iets uitgebreider dan de SwissTool. De X heeft een extra schaar en zaag. Ook heeft de SwissTool X een glad mes en de SwissTool een gekarteld mes met een kaarsrechte snede. Qua design en vorm zijn ze verder precies hetzelfde.

Victorinox SwissTool Plus-serie

Nu je weet wat de verschillen zijn tussen ieder model is het tijd om de Plus-serie aan te kaarten. De SwissTools binnen de Plus-serie zijn exact hetzelfde als de niet Plus-serie. Het verschil zit hem in de foedralen en de inhoud. Deze hebben namelijk een extra vak achter de multitool waar een bit-kit, kurkentrekker, mini-schroevendraaier en een ratel of moersleutel in zit. Of er een ratel of moersleutel in zit verschilt per model. Kijk dus even goed naar de productfoto’s om zeker te zijn dat alles wat je wilt hebben bij de tool zit. Het voordeel van een ratel is dat je tijdens het schroeven terug kunt draaien. Je hoeft geen volledige rondjes te maken met de tool. Met een moersleutel is dat wel het geval. Een moersleutel daarentegen is een stukje robuuster dan een ratel. Ook kun je met een moersleutel beter in nauwe ruimtes komen. Aan het uiteinde van de ratel en moersleutel kun je  een bitje plaatsen. Zo kun je nog meer uit je tool halen. Erg doordacht van Victorinox! De conclusie? Het is wederom maar net wat je voorkeur heeft. Met beide kun je niet mis gaan!

Foedralen voor de Victorinox SwissTool

Last but not least: de foedralen. Binnen de SwissTool-serie zijn drie soorten foedralen te vinden. Het verschilt per model met welke foedraal die SwissTool geleverd wordt. De twee meest voorkomenden zijn de nylon en lederen foedraal. Een nylon foedraal is over het algemeen wat steviger en beter bestand tegen vocht en hitte. Een lederen foedraal is een stuk chiquer en qua uiterlijk erg aantrekkelijk. Er gaat niets boven een goed gedragen lederen foedraal met patina en gebruiksporen. De derde foedraal is een kunststof riemfoedraal waar je de SwissTool inklikt. Hiermee heb je je SwissTool nog sneller voorhanden dan bij een normale foedraal.

Zit jouw ideale foedraal hier niet tussen? Vrees niet! Klik hier voor meer foedralen voor de Victorinox SwissTool.

Conclusie

Kortom, genoeg keuze! Het onderscheid vinden tussen ieder model lijkt op het eerste gezicht vrij ingewikkeld. Dit valt echter, zoals je leest, reuze mee. Er zijn maar een paar grote verschillen zoals het lemmet, schede en formaat die je in je achterhoofd moet houden wanneer je een keuze maakt.

Benieuwd naar ons assortiment? Klik hier voor ons hele assortiment Victorinox SwissTool-multitools

Gerelateerde topics
contact
085 888 28 80Bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur.

Verzendkosten in Nederland

Bestellingen boven de € 50,- gratis verzending.

Bestellingen onder de € 50,- verzendkosten € 2,95.


nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

volg ons
Bezorgen
postnl
budbee
ups
gls
Afhalen
postnl
ups
Betalen
payment-ideal
payment-klarna
payment-bancontactmrcash
payment-visa
payment-mastercard
payment-paypal
payment-sofortueberweisung
NLNederland