Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Expert review: Fenix HL60R oplaadbare hoofdlamp

Gestuntel met een zaklamp in je mond tijdens het ontwijden is niet meer van deze tijd. Bovendien is het sowieso fijn om beide handen vrij te hebben als je in de schemer of in het donker bezig bent met welke activiteit dan ook.

Mark heeft de Fenix HL60R de afgelopen tijd diverse malen gebruikt bij een varkensjacht op de Veluwe en tijdens bokkenjacht in Drenthe. Hij gebruikt de hoofdlamp op zo’n avond of ochtend veelvuldig: tijdens het verzamelen van spullen in het donker, het opzoeken van wild na het schot, tijdens het ontwijden en bij het teruglopen vanaf de hoogzit naar de auto. Mark: “Het geheel voelt degelijk aan en de hoofdbanden zijn makkelijk te verstellen. De hoofdlamp is lekker compact en makkelijk mee te nemen. De lamp heeft 6 standen, en biedt voldoende licht bij vrijwel alle handelingen, voor een echte nazoek zou een lamp met iets meer vermogen nodig kunnen zijn. Handig is ook de stand met twee rode ledjes, dit geeft net voldoende licht om op de hoogzit nog je rommel te ordenen zonder dat het wild het opmerkt.

Oh en nog een tip: Oefen voordat je het veld betreedt even met de bediening. Deze vergt enige gewenning, als de knop te kort ingedrukt wordt, dan geeft de lamp een knipperend licht als batterijindicatie. Om de lamp aan te zetten moet je het knopje iets langer ingedrukt houden, anders sta je met een knipperlicht op je kop.

Specificaties HL60R

De hoofdlamp wordt compleet geleved met hoofdbanden, Li-ion accu en USB laadsnoer.

  • Pluspunten: compleet. degelijk, compact, comfortabel te dragen, makkelijk oplaadbaar, biedt voldoende licht, volledig waterdicht en een stand met, voor het wild, onzichtbaar licht.
  • Minpunt: Voor een echte nazoek is een lamp met iets meer vermogen nodig.

Bekijk de Fenix HL60R oplaadbare hoofdlamp voor meer informatie.

Mark Bijkerk

Ruim 20 jaar geleden kwam Mark op jacht in Noorwegen in aanraking met het fenomeen hoofdlamp. Ver van de bewoonde wereld, zonder 220V, heb je ’s avonds en ’s morgens bij vrijwel elke handeling licht nodig. Vanaf toen is de hoofdlamp voor hem standaarduitrusting.